Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μέρκελ – Ολάντ: “Να φέρει προτάσεις ο Τσίπρας – Ο χρόνος τελειώνει”

Φωτό twitter - @Elysee
Φωτό twitter - @Elysee

Συναντώνται αυτή την ώρα στο Παρίσι ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στη χώρα μας, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Το δείπνο που έχουν στο Παρίσι ο Φρανσουά Ολάντ και η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο twitter από την γαλλική πλευρά, υπογραμμίζεται πως η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της μόνιμης συνεργασίας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την κατεύθυνση μίας βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα.

Όλα αυτά μόλιες 24 ώρες από την αυριανή ημέρα η οποία θα είναι ξανά… πλούσια, με Σύνοδο Κορυφής και συνεδρίαση του Eurogroup!

Οι δηλώσεις των δύο ηγετών

Μετά την συνάντησή τους, οι δύο ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας προχώρησαν σε συνέντευξη τύπου, εκφράζοντας και οι δύο την άποψη πως… η κελψύδρα αδειάζει.

Συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε πως η πόρτα είναι ακόμη ανοιχτή για την Ελλάδα και τόνισε μεταξύ άλλων: “Θα έρθει αύριο η ώρα του Αλέξη Τσίπρα να κάνει σοβαρές προτάσεις που θα έχουν διάρκεια. Αυτό το έχει ανάγκη η Ελλάδα. Έχουμε μια Σύνοδο Κορυφής την Τρίτη που θα καθορίσει μια στάση απέναντι στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Η Ευρώπη δεν είναι ένα οικονομικό οικοδόμημα, αλλά ένα σύνολο αξιών. Μια σύλληψη που έχει θεμειλωθεί πάνω στην ελευθερία. Σε αυτή την Ευρώπη υπάρχει η έννοια της ευθύνης“.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Υποδεχόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος από μια δημοκρατική χώρα. Η πόρτα των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή και γι’ αυτό γίντεαι αύριο η Σύνοδος Κορυφής. Ωστόσο δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι προϋποθέσεις για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα από τον ESM. Αύριο θα πρέπει να μας πει ο Αλέξης Τσίπρας πως θα γίνει αυτό. Ο χρόνος πιέζει. Θέλουμε αυτή την εβδομάδα τις προτάσεις στο τραπέζι για να δώσουμε μια λύση. Δεχόμαστε από την αρχή, πως από τη μία μεριά υπάρχει η αλληλεγγύη που έχουμε δείξει στην Ελλάδα. Ήταν πολύ γεναιόδωρη η τελευταία μας προσφορά προς την Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να ακούσουμε και τις απόψεις των άλλων χωρών της Ευρωζώνης”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε