Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σε καραντίνα προληπτικά και ο Πλακιωτάκης μετά τους Γεωργιάδη – Παπαθανάση

Σε καραντίνα προληπτικά και ο Πλακιωτάκης μετά τους Γεωργιάδη – Παπαθανάση

Άλλος για… καραντίνα; Μέσα σε λίγες ώρες τρεις υπουργοί της κυβέρνησης τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό γιατί συνάντησαν επενδυτή που είναι θετικός στον κορονοϊό! Μετά τους Γεωργιάδη και Παπαθανάση στον… πάγκο και ο Πλακιωτάκης. Τι λέει στο newsit.gr ο υπουργός Ναυτιλίας.

Μια συνάντηση “αποδεκατίζει” την κυβέρνηση. Μετά την ενημέρωση πως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Παπαθανάσης τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου να βγουν τα αποτελέσματα από το τεστ για κορονοϊό, σε καραντίνα μπαίνει και ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Όπως και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, έτσι και ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ενημερώθηκε σήμερα (03.09.2020) ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχε χθες στο υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ένας εξ αυτών διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Όπως έκαναν ο υπουργός και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, έτσι και ο υπουργός Ναυτιλίας ακολούθησε το υγειονομικό πρωτόκολλο και μπήκε σε… προληπτική καραντίνα έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστεί αρνητικός.

Πλακιωτάκης στο newsit.gr: Το Σάββατο το τεστ

Εισαγόμενο και μάλιστα από το Ισραήλ είναι το κρούσμα που διαγνώστηκε θετικό στο κορονοϊό και το οποίο ήρθε σε επαφή, στα πλαίσια υπηρεσιακής συνάντησης με τους τρεις υπουργούς της κυβέρνησης.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μέχρι αυτή την ώρα είναι ασυμπτωματικός ενώ το Σάββατο θα γίνουν τα τεστ. “Για προληπτικούς λόγους έχουμε μπει σε καραντίνα. Απομονωμένος για όσο χρειαστεί εδώ στο σπίτι. Το τεστ θα γίνει το Σάββατο γιατί πρέπει να περάσουν κάποιες συγκεκριμένες ημέρες, μήπως και εμφανίσουμε κάποια συμπτώματα. Αυτή την στιγμή είμαστε ασυμπτωματικοί. Έτσι το Σάββατο θα κάνουμε το τεστ και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα. Χθες ήρθαμε σε επαφή με το κρούσμα, το οποίο μας ήρθε από το εξωτερικό και συγκεκριμένα το Ισραήλ. Βέβαια κατά την συνάντηση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, είχαμε και μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας, αλλά εντάξει ποτέ δεν ξέρεις”. 

Αποχαιρέτα τη Θεσσαλονίκη που χάνεις… 

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης είναι ο τρίτος υπουργός της κυβέρνησης που μπαίνει σε κατ’ οίκον περιορισμό προληπτικά και περιμένει να μάθει τα αποτελέσματα του τεστ για κορονοϊό εξαιτίας συνάντηση με επενδυτή που βρέθηκε θετικός. 

Νωρίτερα και λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για να ταξιδέψουν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη.

Λίγα λεπτά πριν αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη και ενώ, όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον πρωθυπουργό, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Παπαθανάσης ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες (02.09.2020) στο υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Έτσι, ακολουθώντας κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο, Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, αντί να φύγουν για Θεσσαλονίκη, έφυγαν για τα σπίτια τους όπου θα «μπουν» σε… καραντίνα και θα μείνουν σε απομόνωση στο έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις