Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε κλίμα έντασης υπερψηφίστηκε η διάταξη για τα κολέγια

Σε κλίμα έντασης υπερψηφίστηκε η διάταξη για τα κολέγια

Κατά πλειοψηφία με 153 ψήφους υπέρ έναντι 136 κατά, ψηφίσθηκε η επίμαχη διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία και επιτρέπει σε πτυχιούχους παιδαγωγικών από ιδιωτικά κολέγια που λειτουργούν στην Ελλάδα ως παραρτήματα ξένων ΑΕΙ, να μπορούν να διεκδικούν θέσεις και στη δημόσια εκπαίδευση.

Αυτή η διάταξη έχει προκαλέσει την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης και το γεγονός της υπερψήφισής της δεν σταμάτησε την έντονη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση.
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προχώρησε σε μια δήλωση – καταγγελία ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απέκρυψε από την Βουλή την επιστολή της ΕΕ και την επιστολή – απάντηση του ΔΟΑΤΑΠ όπου αντιτίθεται στον μην έλεγχο των ακαδημαϊκών προσόντων σε εκπαιδευτικούς και η κυρία Ξενογιαννακοπούλου μίλησε για αντισυνταγματική διάταξη. Προειδοποίησε μάλιστα ότι αυτό θα έχει συνέχεια. Απόκρυψη εγγράφων από την υπουργό καταλόγισαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις