Πολιτική

Σε Κω και Λέρο ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις δομές φιλοξενίας στα νησιά Λέρο και Κω επισκέπτεται σήμερα συνοδευόμενος από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Οι Μαργαρίτης Σχοινάς και Νότης Μηταράκης, επισκέφθηκαν το ΚΥΤ Λέρου και στη συνέχεια, μετέβησαν στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες για τη μετεγκατάσταση της δομής. Σημειώνεται ότι, μέσα στο καλοκαίρι του 2021, θα τερματιστεί η λειτουργία του υφιστάμενου ΚΥΤ Λέρου.

Στη συνέχεια αναχώρησαν για να μεταβούν στη Κω όπου θα επισκεφθούν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω, και θα ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης της υφιστάμενης Δομής.

Οι εν εξελίξει εργασίες στα δύο νησιά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κατασκευής σύγχρονων κλειστών/ελεγχόμενων δομών στα σημεία υποδοχής της χώρας και χρηματοδοτούνται 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, θα επισκεφθούν τη δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΕΘΑ σε Τουρκία: Η Ελλάδα δεν αποδέχεται αναθεωρητικές προσεγγίσεις και τετελεσμένα
Αιχμηρή απάντηση της Αθήνας στον απόηχο των νέων προκλητικών δηλώσεων του Γκιουλέρ για την Αν. Μεσόγειο - «Οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτρεπτική ισχύ»
Φρεγάτα
«ΕΛΑΣ – Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη»: Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τσίπρα αναλαμβάνει η Θεώνη Κουφονικολάκου
Στο επικοινωνιακό επιτελείου του νέου πολιτικού εγχειρήματος του πρώην πρωθυπουργού, ως αναπληρωτές ορίζονται οι: Καρπουχτσής, Μπαλατσούκας, Νυφούδης και Παπαδοπούλου
Η Θεώνη Κουφονικολάκου 49