Πολιτική

Σε ντελίριο η Ελληνική Λύση με τις δηλώσεις Ιερώνυμου: «Στην αρχή νομίζαμε ότι τις έκανε ο Παύλος Μαρινάκης»

Πόνος και κοπετός… στην Ελληνική Λύση από τις πρωινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, από την Ολομέλεια, είπε ότι «όταν διάβασαν την δήλωση αυτή, θεώρησαν ότι την είχε κάνει ο Παύλος Μαρινάκης, μετά όμως με έκπληξη διαπίστωσαν ότι δεν είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που έκανε τη δήλωση αυτή, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος».

Ο κ. Χήτας του καταλόγισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέλαβε «ρόλο εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της ΝΔ στο διαδίκτυο και τα πληρωμένα site για την παραποιημένη δήλωση του προέδρου μας – ο οποίος είπε “όσοι πάτε για ψηφοθηρικούς λόγους στις εκκλησίες” και ήταν μια παραίνεση μην πηγαίνετε αν θέλετε. Αυτό μας ξεπερνάει και μας λυπεί πάρα πολύ».

«Είμαστε βέβαιοι ότι μια τέτοια δήλωση δεν θα την έκανε ποτέ ο μακαριστός Χριστόδουλος. Το κάνει στις υπηρεσίες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος προεκλογικά αναλαμβάνει κι έναν άλλο ρόλο. Έτσι τουλάχιστον το εκλαμβάνουμε εμείς και μας λυπεί πάρα πολύ. Με όλο τον σεβασμό στον θεσμό, θα πρέπει να στέκεται και στο ύψος των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ ο αρχιεπίσκοπος» είπε ο κ. Χήτας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, απευθύνθηκε στην Ελληνική Λύση λέγοντας πως ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «δεν μπορεί κανένας πολιτικός αρχηγός να λέει ποιος θα πάει ή όχι στην Εκκλησία» και πρόσθεσε ότι «οι προχθεσινές αναφορές του κ. Βελόπουλου στην Ολομέλεια ήταν άκρως προκλητικές, που μας είπε ότι αφού ψηφίσατε έτσι για τον ομόφυλο γάμο δεν μπορείτε να κάνετε στην εκκλησία».

«Κανένας βουλευτής ό,τι και εάν έχει ψηφίσει δεν θα δώσει λογαριασμό σε πρόεδρο κόμματος ή σε άλλο βουλευτή κόμματος για το εάν θα θρησκεύτε ή όχι» και συμπλήρωσε «τι είναι αυτά που ακούμε και ο κ. Βελόπουλος θα μας πει εάν είμαστε και πόσο είμαστε ή όχι Χριστιανοί; Αυτό θα πρέπει να το πάρει πίσω. Η θρησκεία είναι εσωτερικό θέμα του καθένα και εάν και πως θα το εξωτερικεύει».

Χαρακτήρισε «άθλιο όσοι καταψήφισαν το νομοσχέδιο να εμπορεύονται αυτή την ψήφο τους για να πάρουν μερικούς ψήφους» και ο Αρχιεπίσκοπος «σήμερα έκλεισε το θέμα, κανένας δεν θα μας υποδείξει πότε, πώς και με ποιο τρόπο θα θρησκευόμαστε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αθήνα – Πύργος σε 2 ώρες και 45 λεπτά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζει το απόγευμα τα 65 χλμ του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου
Η Ολυμπία Οδός ενώνει πλέον την Πάτρα με τον Πύργο σε μόλις 45' - Το τμήμα από Καμίνια - Πύργο θα δοθεί στην κυκλοφορία για τους οδηγούς από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 01.08.2025
Πατρών - Πύργου 23
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για σύσταση Προανακριτικής για τον ΟΠΕΠΕΚΕ κατά Βορίδη και Αυγενάκη - Εντάσεις και αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης
Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα στο προεδρείο για την αναβολή της ψηφοφορίας - Μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια παρέμειναν μόνο βουλευτές της ΝΔ
Συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής 22
Ανδρουλάκης για ψηφοφορία προανακριτικής: Δεν αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα, θα επανέλθουμε για να ερευνηθούν οι δύο υπουργοί
«Δεσμεύομαι προσωπικά ότι το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει για να πάνε στη Δικαιοσύνη μέσω προανακριτικής επιτροπής οι δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 8
«Φθηνό λαϊκισμό» και «δημιουργία εντυπώσεων» χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την μαζική αποχώρηση της Αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία για προανακριτική
Τονίζουν πως η αντιπολίτευση «ενδιαφέρεται μόνο για φτηνά παιχνίδια και μικροκομματικές επιδιώξεις αδιαφορώντας για την ουσία της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και τη λειτουργία της Βουλής»
Βουλή 4