Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Σε «τροχιά» ευρωεκλογών η ΝΔ: Αρχίζει περιοδείες ο Μητσοτάκης, το στοίχημα του Βορρά

Σε «τροχιά» ευρωεκλογών η ΝΔ: Αρχίζει περιοδείες ο Μητσοτάκης, το στοίχημα του Βορρά

Στην τελική ευθεία για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της ενόψει των ευρωεκλογών βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία.

Στα τέλη Μαρτίου και πριν από το Συνέδριο του κόμματος, στις 5 έως 7 Απριλίου, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τους υποψήφιους στο σύνολό τους στη Νέα Δημοκρατία για τις Ευρωεκλογές.

Tις τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου, στην «κούρσα» των περιοδειών ανά την Επικράτεια μπαίνει εντατικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πυκνώσει τις περιοδείες και θα θέσει το διακύβευμα της κάλπης… Θα καλέσει τους πολίτες με την ψήφο τους να επιλέξουν αν «η Ελλάδα θα παραμείνει πολιτικά σταθερή σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον και με την οικονομία σε ανάπτυξη εν μέσω φόβων για ύφεση στην Ευρώπη» ή αν προτιμούν… την αβεβαιότητα. 

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πείσει τους πολίτες ότι με την ψήφο στη Ν.Δ. «θα είναι πιο δυνατή θα είναι η εθνική φωνή στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών», επιχείρημα, που χρησιμοποίησε και στις πρόσφατες επαφές του με τους αγρότες.

Χθες, με απόφαση του Κ. Μητσοτάκη ορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ. ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, ενώ στην Επιτροπή θα συμμετέχουν συνολικά  30 στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης.

Το ορόσημο του Συνεδρίου

Ορόσημο για την κεντροδεξιά παράταξη στον δρόμο προς τις κάλπες είναι το συνέδριο της Ν.Δ. στις 5 Απριλίου, στο οποίο ο Κ. Μητσοτάκης θα προσδώσει πανηγυρικό χαρακτήρα…

Κι αυτό γιατί, το συνέδριο φέτος συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Πρόεδρος του Συνεδρίου αναμένεται να οριστεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ με την  παρουσία όλων των κορυφαίων στελεχών, ο στόχος της Ν.Δ. είναι να στείλει μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης του κόμματος για την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου.

Η επιλογή της Θεσσαλονίκης για το Προσυνέδριο της Ν.Δ. τη Δευτέρα

«Οι κάλπες αυτές δεν προσφέρονται για μηνύματα αδιαφορίας και ανέξοδης διαμαρτυρίας» είναι το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο αναμένεται να επαναλάβει ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα διεξαχθεί στο προσυνέδριο της Ν.Δ.

Η επιλογή της Θεσσαλονίκης έχει και συμβολική αξία αλλά υπηρετεί ταυτόχρονα και τη στόχευση της Ν.Δ. να συσπειρώσει γύρω της τους δεξιούς ψηφοφόρους, που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κοιτούν και… δεξιότερα.

Ο Βορράς αποτελεί… «στοίχημα» για τη Ν.Δ., η οποία επιδιώκει στις ευρωεκλογές να ανακόψει τις διαρροές προς την Ελληνική Λύση και τη Νίκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις