Πολιτική

Σε χώρο πολιτισμού μετατρέπεται το ερειπωμένο εργοστάσιο στο Νέο Ηράκλειο

Ένα όραμα ετών γίνεται πράξη μετά από 17 χρόνια, στο Ηράκλειο Αττικής. Ένα παλιό εργοστάσιο μετατρέπεται σε πολυχώρο πολιτισμού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το παλαιό εργοστάσιο βρίσκεται στο πάρκο της οδού Πεύκων, στο Ηράκλειο Αττικής. Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, εξασφάλισε χρηματοδότηση 2,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και πρόκειται να αναστυλώσει το κτίριο, μετατρέποντάς στο σε πολιτιστικό κέντρο. Πρόκειται για ένα έργο σημαντικό, όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά και για ολόκληρη την Αττική, με πλήθος ευεργετικές επιπτώσεις τόσο στην πολιτιστική δημιουργία, όσο και στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Πολιτισμός μέσα από τα ερείπια

«Είναι πολύ σημαντικό για το δήμο Νέου Ηρακλείου το ότι, πριν από περίπου έναν μήνα, έγινε δεκτό το αίτημά του, να χρηματοδοτηθεί με ένα ποσό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αναπαλαιώσει και να ανακατασκευάσει ένα παλιό κτίριο, το οποίο ήταν βιοτεχνία πριν από, περίπου 50 χρόνια και να εγκατασταθεί ένα σημείο πολιτισμού στο σημείο όπου βρίσκεται» λέει ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, μιλώντας στο newsit.gr.

mpampalos

Σε ενάμιση χρόνο η αποπεράτωση του έργου

Σύμφωνα με το δήμαρχο «η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει σε δυο μήνες». Όσο για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, ο δήμαρχος εκτιμά ότι σε ενάμισι χρόνο θα είναι έτοιμο. «Νομίζω ότι στον επόμενο ενάμιση χρόνο θα έχουμε τη δυνατότητα, οι συμπολίτες μου, περίπου 80.000 Ηρακλειώτες και όχι μόνο, θα μπορούν να χαρούν αυτόν τον εξαιρετικά όμορφο χώρο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για ένα έργο εμβληματικό όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά και για ολόκληρη την Αττική και για μια εκκρεμότητα 17 ετών, η οποία λύνεται με τον καλύτερο τρόπο για τους δημότες και την πόλη και, μάλιστα, χωρίς να κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους Ηρακλειώτες.

ergostasio

«Το συγκεκριμένο εργοστάσιο ήταν μια παλιά βιοτεχνία, η οποία τη δεκαετία του ‘40, του 50 και του ‘60 ήταν σε άνθιση. Τώρα το κτίριο είναι σχεδόν εγκαταλειμμένο. Βάζοντας ένα υψηλό στόχο για την πόλη καταφέραμε τη χρηματοδότησή του συγκεκριμένου έργου, με το οποίο εκτιμώ ότι θα αποκτήσει μια άλλη δυναμική η πόλη μας, γιατί εδώ θα στεγάσουμε και μια σειρά δραστηριοτήτων της νεολαίας, των νέων παιδιών του Ηρακλείου” προσθέτει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, πως όταν μια δημοτική αρχή κινείται με σχέδιο και αποφασιστικότητα, μπορεί να επιτύχει τους στόχους της.

Δείτε τι δήλωσε ο Νίκος Μπάμπαλος στο newsit.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρένα Δούρου: Η επιστροφή από τις στάχτες και το κλειδί της επόμενης ημέρας
Από τη μεγάλη νίκη στην Περιφέρεια Αττικής, στη δοκιμασία για το Μάτι και τώρα στην κορυφή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας - Η υποχώρηση Πολάκη, η μάχη για την επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ και το ερώτημα της ηγεσίας
Η Ρένα Δούρου 9
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου η καλύτερη απάντηση στις έωλες κατηγορίες της αντιπολιτευτικής προπαγάνδας
«Η Ατζέντα για την Ελλάδα του 2030 προτάσσει τη θεσμική ανάταξη του κράτους με κομβικό σταθμό τη Συνταγματική Αναθεώρηση» γράφει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του για την έκθεση της Κομισιόν
Μητσοτάκης, συνεδρίαση στο Μαξίμου
Φάμελλος: Το τελευταίο βήμα πριν κλείσει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ – Η συνάντηση με τον Κακλαμάνη και το πολιτικό «κλειδί» της επόμενης εβδομάδας
Από την αποστολή διάσωσης στην Κουμουνδούρου, στη σύγκρουση για τον Τσίπρα και στην προαναγγελθείσα ανεξαρτητοποίηση - Η συνάντηση με τον Νικήτα Κακλαμάνη και το πολιτικό «κλειδί» της επόμενης εβδομάδας
Σωκράτης Φάμελλος 11
«Ask Alexis»: Backstage από την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε στιγμιότυπα από τον ανοιχτό διάλογο, μίλησε για «νέο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε στο επίκεντρο τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση
Αλέξης Τσίπρας
10
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
Μόνη στην κάλπη η Ρένα Δούρου για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Η υποχώρηση Πολάκη και οι αιχμές για «σχέδιο» αποχωρήσεων
Η υποψηφιότητα της βουλευτού ανακοινώθηκε επισήμως μετά την απόσυρση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος επικαλέστηκε τους δυσμενείς συσχετισμούς και παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή
Δούρου και Πολάκης 48