Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε χώρο πολιτισμού μετατρέπεται το ερειπωμένο εργοστάσιο στο Νέο Ηράκλειο

Σε χώρο πολιτισμού μετατρέπεται το ερειπωμένο εργοστάσιο στο Νέο Ηράκλειο

Ένα όραμα ετών γίνεται πράξη μετά από 17 χρόνια, στο Ηράκλειο Αττικής. Ένα παλιό εργοστάσιο μετατρέπεται σε πολυχώρο πολιτισμού.

Το παλαιό εργοστάσιο βρίσκεται στο πάρκο της οδού Πεύκων, στο Ηράκλειο Αττικής. Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, εξασφάλισε χρηματοδότηση 2,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και πρόκειται να αναστυλώσει το κτίριο, μετατρέποντάς στο σε πολιτιστικό κέντρο. Πρόκειται για ένα έργο σημαντικό, όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά και για ολόκληρη την Αττική, με πλήθος ευεργετικές επιπτώσεις τόσο στην πολιτιστική δημιουργία, όσο και στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Πολιτισμός μέσα από τα ερείπια

«Είναι πολύ σημαντικό για το δήμο Νέου Ηρακλείου το ότι, πριν από περίπου έναν μήνα, έγινε δεκτό το αίτημά του, να χρηματοδοτηθεί με ένα ποσό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αναπαλαιώσει και να ανακατασκευάσει ένα παλιό κτίριο, το οποίο ήταν βιοτεχνία πριν από, περίπου 50 χρόνια και να εγκατασταθεί ένα σημείο πολιτισμού στο σημείο όπου βρίσκεται» λέει ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, μιλώντας στο newsit.gr.

Σε ενάμιση χρόνο η αποπεράτωση του έργου

Σύμφωνα με το δήμαρχο «η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει σε δυο μήνες». Όσο για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, ο δήμαρχος εκτιμά ότι σε ενάμισι χρόνο θα είναι έτοιμο. «Νομίζω ότι στον επόμενο ενάμιση χρόνο θα έχουμε τη δυνατότητα, οι συμπολίτες μου, περίπου 80.000 Ηρακλειώτες και όχι μόνο, θα μπορούν να χαρούν αυτόν τον εξαιρετικά όμορφο χώρο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για ένα έργο εμβληματικό όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά και για ολόκληρη την Αττική και για μια εκκρεμότητα 17 ετών, η οποία λύνεται με τον καλύτερο τρόπο για τους δημότες και την πόλη και, μάλιστα, χωρίς να κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους Ηρακλειώτες.

«Το συγκεκριμένο εργοστάσιο ήταν μια παλιά βιοτεχνία, η οποία τη δεκαετία του ‘40, του 50 και του ‘60 ήταν σε άνθιση. Τώρα το κτίριο είναι σχεδόν εγκαταλειμμένο. Βάζοντας ένα υψηλό στόχο για την πόλη καταφέραμε τη χρηματοδότησή του συγκεκριμένου έργου, με το οποίο εκτιμώ ότι θα αποκτήσει μια άλλη δυναμική η πόλη μας, γιατί εδώ θα στεγάσουμε και μια σειρά δραστηριοτήτων της νεολαίας, των νέων παιδιών του Ηρακλείου” προσθέτει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, πως όταν μια δημοτική αρχή κινείται με σχέδιο και αποφασιστικότητα, μπορεί να επιτύχει τους στόχους της.

Δείτε τι δήλωσε ο Νίκος Μπάμπαλος στο newsit.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις