Τρίτη, 5 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Δένδιας και Τσαβούσογλου στο κέντρο πολιτικής προστασίας στην Αντιόχεια

Σεισμός στην Τουρκία: Δένδιας και Τσαβούσογλου στο κέντρο πολιτικής προστασίας στην Αντιόχεια
Φωτογραφία Reuters

Μετά τη θερμή υποδοχή του από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο αεροδρόμιο των Αδάνων, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετέβησαν με τον Τούρκο ομόλογο του με ελικόπτερο, στο κέντρο πολιτικής προστασίας στην Αντιόχεια, όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για τη διαχείριση της τεράστιας καταστροφής μετά τους δύο φονικούς σεισμούς που έπληξαν δέκα επαρχίες της Τουρκίας. 

“Θα ήθελα να έρχομαι για χαρές, όχι για τέτοια ζητήματα, αλλά είμαστε εδώ τώρα”, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, μόλις έφτασε στο κέντρο πολιτικής προστασίας στην Αντιόχεια.

https://twitter.com/ZiyaAltunyaldiz/status/1624698346874056704?s=20&t=db9_cea_lVXlRMxYP2NQPw

 

Από την πλευρά του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε στην ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ότι “είμαι πολύ χαρούμενος με την παρουσία του Νίκου Δένδια”. 

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έφτασε στο αεροδρόμιο των Αδάνων λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής (12.02.2023) και είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση περίπου μισής ώρας.

Η επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών νωρίς το πρωί της Κυριακής και όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, οι λεπτομέρειες του ταξιδιού κανονίστηκαν μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Νίκος Δένδιας είναι ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται την Τουρκία μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου και ο δεύτερος γενικότερα -ο πρώτος ήταν χθες ο ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν- δείχνοντας έτσι την έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδας στην δυσκολότερη ώρα της γειτονικής χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα συναντηθεί με τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής βοηθείας, η οποία επιχειρεί στις περιοχές όπου έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις