Πολιτική

Σεισμός στην Τουρκία: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ συγκεντρώνουν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους

Ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και στην Συρία έχει προκαλέσει την αλληλεγγύη των πάντων και ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ κάνουν έκκληση στον κόσμο για βοήθεια.

Τα τρία κόμματα με ανακοινώσεις τους ζητούν υλικά πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

«Η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ προχωρούν στην άμεση συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για να συνδράμουν τους πληγέντες από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Συγκεκριμένα, θα συγκεντρωθούν:

– Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες, δημητριακά κ.α.)

– Κουβέρτες & κλινοσκεπάσματα (συσκευασμένα)

Ως σημείο συγκέντρωσης ορίζονται τα Κεντρικά Γραφεία Νέας Δημοκρατίας (Πειραιώς 62, Μοσχάτο, Τ.Κ. 18346), καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, από σήμερα μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου», αναφέρει η ΝΔ.

Ο Τομέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξάλλου αναφέρει ότι «οι συμπολίτες μας, που επιθυμούν να συνδράμουν, θα μπορούν να φέρουν ιατροφαρμακευτικό υλικό, κλινοσκεπάσματα και συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής (Χαριλάου Τρικούπη 50). Για περισσότερες πληροφορίες, θα είναι στη διάθεση των πολιτών τα τηλέφωνα 210-3665375, 210 -3665376, 210-3665379».

Τι αναφέρει το ΚΚΕ

Από την άλλη οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε:

στήριξη των πρωτοβουλιών των συνδικάτων και των μαζικών φορέων για συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης.
οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών σε όλη τη χώρα και στηρίζουν τις αιμοδοσίες που οργανώνουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ
συμμετοχή στην εθελοντική αποστολή γιατρών δημόσιων νοσοκομείων και άλλων υγειονομικών μέσω της πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
εθελοντική προσφορά οργανωμένων ομάδων Κοινωνικών Λειτουργών που σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα συνεισφέρουν στην καταγραφή, τον συντονισμό επανασύνδεσης οικογενειών, στην οργάνωση καταυλισμών και την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης των πληγέντων.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331