Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ συγκεντρώνουν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους

Σεισμός στην Τουρκία: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ συγκεντρώνουν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους

Ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και στην Συρία έχει προκαλέσει την αλληλεγγύη των πάντων και ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ κάνουν έκκληση στον κόσμο για βοήθεια.

Τα τρία κόμματα με ανακοινώσεις τους ζητούν υλικά πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

«Η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ προχωρούν στην άμεση συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για να συνδράμουν τους πληγέντες από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Συγκεκριμένα, θα συγκεντρωθούν:

– Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες, δημητριακά κ.α.)

– Κουβέρτες & κλινοσκεπάσματα (συσκευασμένα)

Ως σημείο συγκέντρωσης ορίζονται τα Κεντρικά Γραφεία Νέας Δημοκρατίας (Πειραιώς 62, Μοσχάτο, Τ.Κ. 18346), καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, από σήμερα μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου», αναφέρει η ΝΔ.

Ο Τομέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξάλλου αναφέρει ότι «οι συμπολίτες μας, που επιθυμούν να συνδράμουν, θα μπορούν να φέρουν ιατροφαρμακευτικό υλικό, κλινοσκεπάσματα και συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής (Χαριλάου Τρικούπη 50). Για περισσότερες πληροφορίες, θα είναι στη διάθεση των πολιτών τα τηλέφωνα 210-3665375, 210 -3665376, 210-3665379».

Τι αναφέρει το ΚΚΕ

Από την άλλη οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε:

στήριξη των πρωτοβουλιών των συνδικάτων και των μαζικών φορέων για συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης.
οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών σε όλη τη χώρα και στηρίζουν τις αιμοδοσίες που οργανώνουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ
συμμετοχή στην εθελοντική αποστολή γιατρών δημόσιων νοσοκομείων και άλλων υγειονομικών μέσω της πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
εθελοντική προσφορά οργανωμένων ομάδων Κοινωνικών Λειτουργών που σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα συνεισφέρουν στην καταγραφή, τον συντονισμό επανασύνδεσης οικογενειών, στην οργάνωση καταυλισμών και την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης των πληγέντων.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις