Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σεραφείμ: Πολιτική δίωξη υφίσταται ο Αμβρόσιος – Στήριξη και σε Κουρουμπλή

Σεραφείμ: Πολιτική δίωξη υφίσταται ο Αμβρόσιος – Στήριξη και σε Κουρουμπλή
photo intime

Για πολιτική δίωξη σε βάρος του μητροπολίτη Αμβρόσιου κάνει λόγο ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ.

Ο Σεραφείμ ανέφερε πως η κατηγορία για υποκίνηση μίσους που αντιμετωπίζει ο Αμβρόσιος δεν στοιχειοθετείται τονίζοντας πως “είναι πολιτική δίωξη. Ο νόμος με τον οποίο κατεδικάσθη προϋποθέτει τρόπον διακινδύνευσης της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων.Η καταδίκη του θα αναιρεθεί στον Άρειο Πάγο πιστεύω» σημείωσε.

«Μπορεί να διαφωνεί κανείς με επιμέρους εκφράσεις του κ. Αμβρόσιου, η ουσία των λόγων του είναι αυτή που κηρύσσει το Ευαγγέλιο», επεσήμανε ο Σεραφείμ και ανέφερε πως “είναι ένας δυναμικός ιεράρχης, απόλυτα συνειδητοποιημένος άνθρωπος της εκκλησίας, εκφράζει τα ζώπυρα της πίστεως με έναν τρόπο που μπορεί κανένας να μη συμφωνεί, αλλά δεν έχει δόλο, έχει αναμορφώσει την ιστορική μητρόπολή του. Έχει αδαμάντινο ηθικό βίο, είναι κεκαθαρμένος, ηθικός».

Ο Σεραφείμ τάχθηκε και υπέρ του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τον οποίο έκανε λόγο πως είναι ένας αγωνιστής της ζωής που είναι ένθεος, σε αντίθεση με τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν μεταφυσικές ανησυχίες. Μάλιστα όπως τόνισε ήταν συμφοιτητές και πως αν και έχασε από 11 χρονών το φως του, κατόρθωσε να υπερβεί την τυφλότητα και να έχει φως στη ζωή και την καρδιά του.

«Ο κ. Κουρουμπλής έκανε επίσκεψη στον ποιμενάρχη της περιοχής. Δεν ήταν κάτι τραγικό για αυτό το θόρυβο και τη μεγάλη καταφορά εναντίον του, δεν συντονίζουμε σήμερα τη ζωή μας με το είναι, αλλά με το φέρεσθαι. Πρόκειται για καθεστωτική αντίληψη που απέχει παρασάγγας από την ελευθερία», τόνισε και άφησε σαφείς υπαινιγμούς για τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τη συνάντηση των δυο ανδρών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις