Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

“Σφάχτηκαν” ο Κοντονής με τη Βούλτεψη μέσα στη Βουλή – Όλοι οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

“Σφάχτηκαν” ο Κοντονής με τη Βούλτεψη μέσα στη Βουλή – Όλοι οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Αιτία έντονων διαξιφισμών μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντινή και της βουλευτή της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψης προκάλεσαν οι αναφορές του για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, που η κυβέρνηση από σήμερα «έριξε» ως αντεπιχείρημα στην κρική που της ασκείται στη συζήτηση στην Βουλή.

Ο καυγά ξεκίνησε όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντοντής είπε «δυστυχώς, αυτός ο προϋπολογισμός συζητείται στη Βουλή τη στιγμή που παρελαύνουν καθημερινά από τις τηλεοράσεις οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας και αντί να ακούμε προτάσεις, αντί να ακούμε προβληματισμούς για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, παρακολουθούμε διαγωνισμούς ποιος θα είναι πιο επιθετικός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Πρόεδρό του, τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρας.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τι σας νοιάζει εσάς;
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Δυστυχώς, με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση για τον προϋπολογισμό και δεν μπορεί να γίνει και σοβαρή πολιτική συζήτηση. Επιτέλους, κάντε συνέδριο (!) , εκλέξτε Πρόεδρο του Κόμματός σας για να καταλάβουμε τι μας λέτε, κυρία Βούλτεψη. Να καταλάβουμε, επιτέλους, ποια είναι…

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Κυβερνήστε εσείς έξι μήνες κι εμείς θα τα κάνουμε αυτά.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Βλέπετε ότι όχι μόνο η Κυβέρνηση κυβερνά, αλλά βάζει και τάξη σε ένα χάλι τριάντα ετών, που είχατε οικοδομήσει το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Χάλι τριάντα ετών!

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Αφήστε μας εμάς και κάντε τα δικά σας εσύ. Τώρα, ο Αρχηγός σας πείραξε;
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Και κυρίως μπαίνει επιτέλους τάξη εκεί που έχετε το μεγαλύτερο πρόβλημα, στο θέμα της διαφθοράς.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Άκου τώρα!
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Διότι αυτά είναι, λοιπόν, τα μεγάλα ζητήματα. Αν μπορείτε, τελειώνετε με τις διαδικασίες, για να αποκατασταθεί και μια κανονικότητα.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τι σας νοιάζει εσάς; Κυβερνήστε!
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Ολοκληρώστε τις εσωτερικές διαδικασίες να αποκατασταθεί μία κανονικότητα, κυρία Βούλτεψη. Μην διακόπτετε συνεχώς!

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Μα μιλάτε για το κόμμα μας.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Χρειάζεται μια κανονικότητα στα θέματα του διαλόγου, που τα έχει ανάγκη ο κοινοβουλευτισμός.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Από τον Αρχηγό μας εξαρτάται η δική σας διακυβέρνηση;
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Κάνετε κακό στον κοινοβουλευτισμό.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ναι, τώρα σας πήρε ο πόνος.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Με αυτά που βλέπει η ελληνική κοινωνία και η διεθνής κοινή γνώμη, κάνετε κακό στους θεσμούς. Να το αντιληφθείτε.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τώρα, δεν αφήνετε αυτά που ξέρετε; Κυβερνήστε κάνα- δυο μήνες πριν κάνετε εκλογές πάλι!
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού):Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
Τώρα θα τα πείτε όλα, κ. Βούλτεψη.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Γελάμε θα ήθελα να αναφερθώ και σε αυτό που είπε ο κ. Κοντονής, ότι δεν μπορούν ένα κυβερνήσουν, επειδή δεν έχουμε βγάλει εμείς αρχηγό. Αυτό που φώναζα από κάτω είναι: Κυβερνήστε δύο μήνες, τι θα πάθετε δηλαδή; Είναι ανάγκη οπωσδήποτε να έχετε εμάς; Μιλάμε εδώ μέσα. Τι σας νοιάζει;
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Δεν είπαμε αυτό. Είπαμε να γίνεται διάλογος στο Κοινοβούλιο.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Διάλογο κάνουμε και εδώ. Αυτό κάνουμε και εμείς. Δεν χρειάζεται.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Διαγκωνισμούς κάνουν οι αρχηγοί ποιος θα είναι πιο επιθετικός στον Πρωθυπουργό….

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε