Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

“Σφάζονται” στη Βουλή για τον Γιάννο Παπαντωνίου

“Σφάζονται” στη Βουλή για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Μπουρλότο έχει βάλει στην συζήτηση στην Ολομέλεια η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου.

Το θέμα της προφυλάκισης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ είναι το σημείο εκκίνησης για όλους τους εισηγητές των κομμάτων. Ο Γιάννος Παπαντωνίου οδηγείται στον Κορυδαλλό και… προκαλεί “σύρραξη” στο κοινοβούλιο.

Το έναυσμα έδωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος όταν ξεκινώντας την τοποθέτησή του ανάφερε ότι « η Δικαιοσύνη δεν δείλιασε, δεν φοβήθηκε, ήταν τυφλή, όπως πρέπει να είναι και ακούσαμε τον Γιάννο Παπαντωνίου να μιλάει για δόγμα Πολάκη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει. Δόγμα Πολάκη, η προφυλάκιση, η αποκαλύψεις για τα δάνεια στα ΜΜΕ; Για την υπόθεση Novartis και για όσα σκάνδαλα αποκαλύπτονται στο χώρο της Υγείας;»

Η απάντηση σε πολύ υψηλούς τόνους από τον εισηγητή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη που καταλόγισε στην κυβέρνηση παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη και μετατροπή της χώρας σε μπανανιά. Χαρακτηριστικά είπε πως «θα μου επιτρέψετε ένα γενικό σχόλιο για την Δικαιοσύνη και που η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τον χώρο της Δικαιοσύνης, θα μείνετε στην ιστορία ως η κυβέρνηση με τις περισσότερες παρεμβάσεις να φυλακιστούν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι για να παραμείνετε στην εξουσία. Εμείς ως ΝΔ σας απαντάμε. Η ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση θα επαναφέρουμε το Κράτος δικαίου» ενώ για την υπόθεση Παπαντωνίου ανέβασε και άλλο τους τόνους λέγοντας ότι « κύριοι συνάδελφο, εάν αφήσουμε ελεύθερη την Δικαιοσύνη, αυτή ξέρει να κάνει την δουλειά της και να βάζει στην θέση τους όσους διασπάθισαν δημόσιο χρήμα. Και για τον Παπαντωνίου και όσων ακόμα άλλων φυλακίστηκαν επί ημερών μας και βρίσκονται σήμερα εκτός φυλακής, και σε αυτό θα αναφερθούμε σε λίγο… Η Δικαιοσύνη ούτε ποδηγετείται, ούτε χρειάζεται από οποιοδήποτε παράγοντα παρεμβάσεις. Έχετε μπερδέψει την Δημοκρατία με την μπανανία…»

Αποστάσεις από τον Γιάννο Παπαντωνίου, έσπευσε να πάρει ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου λέγοντας ότι «εμείς από την περίοδο της σύστασης της Προανακριτικής Επιτροπής, έχουμε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή. Η Δικαιοσύνη είναι η μόνη που μπορεί απαλλαγμένη από χειραγώγηση να κάνει την έρευνά της και την δουλειά της. Και απαλλαγμένοι εμείς από ένα στέλεχος που πάνω από μια δεκαετία δεν έχει σχέση με τον χώρο μας» .

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις