Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σφοδρή επίθεση Παππά σε Μητσοτάκη και Σαμαρά: Η μετεμφυλιακή Δεξιά είναι η κεντρική γραμμή της ΝΔ

χαρτης ραδιοφωνικών συχνοτήτων
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Για κυριαρχία της «ακραίας ομάδας Σαμαρά» επί της ΝΔ, «τη θεαματική “καλωτούμπα”» του Κ. Μητσοτάκη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και στην υπόθεση Novartis, αλλά και τις επαφές που είχε στις ΗΠΑ, που θα οδηγήσουν σε σημαντικές ανακοινώσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Documento”.

Για την υπόθεση Novartis και ειδικότερα για την εντύπωση που του προκάλεσε η συζήτηση στη Βουλή, είπε ότι «η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη, η οποία ξεκίνησε όταν εξελέγη, να πλασάρει ένα κεντρώο φιλελεύθερο προφίλ που θα του επέτρεπε να προχωρήσει σε ανοίγματα πέραν της παραδοσιακής σκληρής Δεξιάς, έχει τελειώσει», σημειώνοντας ότι η ΝΔ «κυριαρχείται πλέον σε όλα τα επίπεδα, από την ακραία ομάδα Σαμαρά».

Η αντίδραση ορισμένων αποτυπώνει τον πολιτικό τους προσανατολισμό, αναφέρει ο κ. Παππάς και χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά ως ένα «εμφυλιοπολεμικό πολιτικό, ένα άνθρωπο που έχει τραφεί με τα προτάγματα της μετεμφυλιακής Δεξιάς, τα οποία επιχείρησε επιτυχώς να κάνει και κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας».

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί «δικαστικού πραξικοπήματος», με την έννοια ότι κάποιοι δικαστικοί επιχειρούν να πάρουν την υπόθεση από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ο υπουργός είπε ότι «ένας καθαρός ουρανός δεν θα φοβόταν αστραπές. Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε μεθόδευση για να φύγει ο φάκελος από τα χέρια των ανθρώπων που δουλεύουν πάνω σε αυτόν τόσο καιρό».

Σκόπια και Τουρκία

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισημαίνει, ότι για να επανακάμψει η χώρα μας και εσωτερικά, πρέπει να τελειώσει με τα φαινόμενα διαφθοράς και να επιλύσει τα ζητήματα με τους γείτονές της, ώστε να αξιοποιήσει το εκτόπισμά της στην περιοχή.

Για την ΠΓΔΜ ειδικότερα, είπε ότι η σημερινή κατάσταση δεν διευκολύνει τα συμφέροντα των δύο χωρών και προσέθεσε: «Αν η Ελλάδα κινηθεί με την αυτοπεποίθηση της ισχυρής χώρας που είναι σε θέση να λύνει προβλήματα και να βοηθά και γειτονικές χώρες όπως η ΠΓΔΜ, ώστε να εισέλθουν σε τροχιά ανάπτυξης, δεν θα έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί».

Μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Παππάς είπε ότι η χώρα αυτή έχει ανοικτά πολεμικά μέτωπα που δεν εξελίσσονται σύμφωνα με τις προσδοκίες της και αντέτεινε το πλεονέκτημα της Ελλάδας, ως χώρας «πυλώνα σταθερότητας» στην περιοχή.

Το ταξίδι στις ΗΠΑ

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχε, τόνισε ότι το κλίμα που επικρατεί για τη χώρα μας είναι πιο θετικό από ποτέ και εξέφρασε την εκτίμηση, μετά και από τις συναντήσεις που είχε με κολοσσιαίες εταιρείες, όπως το Facebook και η Airbnb, ότι τις επόμενες ημέρες «θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακοινώσουμε σημαντικά πράγματα».

Υπενθύμισε επίσης, ότι τον επόμενο μήνα θα είναι έτοιμο το πληροφοριακό σύστημα για την υποδοχή αιτήσεων των ενδιαφερομένων επενδυτών και κάλεσε τους παραγωγούς να καταθέσουν προτάσεις, καθώς έχουν εξασφαλιστεί 75 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις