Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

“Σφυροκόπημα” από την αντιπολίτευση για την μυστική πτήση από τη Βενεζουέλα

Αεροσκάφος - Βενεζουέλα

Αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και ΚΙΝΑΛ κρατούν ψηλά στην ατζέντα την υπό άκρα μυστικότητα άφιξη στην Ελλάδα κυβερνητικού αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα.

Η σιωπή κυβερνητικών στελεχών -με εξαίρεση ένα ενημερωτικό σημείωμα κυβερνητικών πηγών- μετά την αποκάλυψη ότι κυβερνητικό αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα έφτασε υπό άκρα μυστικότητα στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” όπου και παρέμεινε για ώρες, εγείρει νέα ερωτήματα από την αντιπολίτευση.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει σε 4 ερωτήματα:

  1. Γιατί έδωσε άδεια προσγείωσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλα όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν;
  2. Γνωρίζει το Μαξίμου τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ότι το καθεστώς Μαδούρο με το συγκεκριμένο αεροσκάφος βγάζει παράνομα από τη χώρα χρήματα και χρυσό και φυγαδεύει συγγενείς αξιωματούχων;
  3. Επέβαινε στο αεροσκάφος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλα;
  4. Ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις των κ. Τσίπρα και Παππά με το καθεστώς της Βενεζουέλα;

Η Σαρία Σπυράκη σημείωσε ακόμη πως η Νά Δημοκρατία περιμένει επίσημη απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου για τα ερωτήματα αυτά, αντί των non paper και των ανώνυμων πηγών.

Δείτε την δήλωση της Μαρίας Σπυράκη:

Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ κυβερνητικές πηγές δεν διέψευδαν την πληροφορία, αλλά εξαπέλυαν επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον ΣΚΑΙ που παρουσίασε το θέμα. Συγκεκριμένα οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν:«Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΪ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Αρτέμης Σώρρας. Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε. Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος».

Ερωτήματα προς την κυβέρνηση για το ίδιο θέμα, θέτει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, που δήλωσε:

“Το είδαμε κι αυτό; Ήλθε Υπουργός Εξωτερικών άλλης χώρας στην Ελλάδα και το μάθαμε από το ρεπορτάζ; Έκανε συναντήσεις και δεν ξέρουμε με ποιόν; Είναι το ανωτέρω πρόσωπο, υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας; Γιατί η κυβέρνηση δεν απαντά ευθέως, αλλά προτιμά τις υπεκφυγές και τα επιχειρήματα της πεντάρας; Ως κόμμα της αντιπολίτευσης θέτουμε ερωτήματα και αναμένουμε απαντήσεις”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις