Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σφυροκόπημα στην κυβέρνηση από τη ΝΔ – Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τα Χανιά

Σφυροκόπημα στην κυβέρνηση από τη ΝΔ – Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τα Χανιά

Το σφυροκόπημα στην κυβέρνηση, με αφορμή την αντιπαράθεση Κοτζιά-Καμμένου, θα συνεχίσει η ΝΔ, ζητώντας κατά κύριο λόγο τη δημοσιοποίηση τόσο της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά όσο και των πρακτικών της θυελλώδους συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που οδήγησε τον υπουργό Εξωτερικών στην αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα.

Στην οδό Πειραιώς εξακολουθούν να θεωρούν ότι ο Πάνος Καμμένος αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης και θα συνεχίσουν να του ασκούν πίεση για να αποφασίσει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση από τη στιγμή που ο ίδιος εμμένει στην αντίθεσή του με τη συμφωνία των Πρεσπών. Προς τούτο, το ενδεχόμενο της υποβολής πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης – μετά τις 17 Δεκεμβρίου, όταν θεσμικά έχει δικαίωμα να το πράξει η ΝΔ – φαντάζει όλο και πιο πιθανό.

Από τα Χανιά όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε ένα μήνυμα με πολλαπλά νοήματα. «Ήρθε η ώρα η δική μας γενιά να πει όχι στο λαϊκισμό, στην πόλωση και το διχασμό και να σταθεί ενωμένη για την επόμενη μέρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Η αναφορά του σε λαϊκισμό υπονοεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, ενώ η πόλωση και ο διχασμός το πολιτικό σχέδιο που υπηρετεί η κυβέρνηση αυτή.

Επίσης, η αναφορά του στη «δική μας γενιά» και την ενότητα για την επόμενη μέρα συμβολίζει το σχέδιο της ΝΔ και του ιδίου εν όψει των εκλογών, αλλά και της διακυβέρνησής του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης στις τελευταίες ομιλίες του επιδιώκει να εμφανιστεί ενωτικός, καθώς από τη διείσδυση της ΝΔ σε όμορους – και μη – πολιτικούς χώρους εξαρτάται άμεσο το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση. Τούτο έδειξε, άλλωστε, και η δημοσκόπηση της Marc που παρουσίασε το «Πρώτο Θέμα», καθώς η ΝΔ κατορθώνει μεταξύ άλλων ν’ αποσπάσει περίπου το 1/6 των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Με μήνυμά του, εξάλλου, στο Twitter, ο πρόεδρος της ΝΔ αντέδρασε έντονα στη νέα άδεια που χορηγήθηκε στον καταδικασθέντα ως ηγετικό στέλεχος της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα, εμμένοντας στην πάγια θέση του πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα επανεξετάσει το καθεστώς αδειών σε βαρυποινίτες. «Ανήμερα της εθνικής εορτής δόθηκε νέα 6ημερη άδεια στον τρομοκράτη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνω για να το γνωρίζουν όλοι: Το καθεστώς των αδειών θα αλλάξει και αμετανόητοι δολοφόνοι δεν θα βγαίνουν από τη φυλακή», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις