Πολιτική

Σήφης Βαλυράκης: Βασικοί ύποπτοι δύο ψαράδες για τον θάνατό του

«Τρέχουν» οι εξελίξεις αναφορικά με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς δύο επαγγελματίες ψαράδες από την περιοχή της Ερέτριας θεωρούνται πλέον ύποπτοι για το ότι ο πρώην υπουργός έχασε τη ζωή του.

Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, κατονομάστηκαν από αυτόπτη μάρτυρα της υπόθεσης, πως προσέγγισαν το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη και πάνω σε καβγά τον χτύπησαν με κάποιο κοντάρι και εκείνος έπεσε στη θάλασσα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Τώρα ο εισαγγελέας Χαλκίδας τους καλεί σε ανωμοτί κατάθεση και έχουν διορία μέχρι τη Δευτέρα για να το κάνουν.

Όπως λέει ο Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, «ο ένας εκ των δύο τού κατάφερε με δύναμη δύο δυνατά τουλάχιστον χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία είναι συμβατά με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, πράξη η οποία οδηγεί σε εγκληματική ενέργεια. Μετά από τα χτυπήματα αυτά (σ.σ. ο Σήφης Βαλυράκης) έπεσε στη θάλασσα, και το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος με ταχύτητα απομακρύνθηκε από το σημείο».

Τα πορίσματα των ιατροδικαστών έκαναν λόγο για χτυπήματα στο θύμα, τα οποία δεν δικαιολογούν θαλάσσιο δυστύχημα

Ο Αναστάσιος Δέδες, δικαστικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Βαλυράκη, ανέφερε πως «εφόσον ο χειριστής του σκάφους κάθεται στο μπαλόνι, δίπλα στο χειριστήριο και κινείται με μικρή ταχύτητα, είναι αδύνατον η δική του προπέλα σε αυτή τη φάση να χτυπήσει τον χειριστή. Αυτό είχα πει από την αρχή».

Όπως συμπληρώνει ο κ. Φωτάκης, «έχουμε ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι οποίες συμφωνούν και οι δύο ότι έχουμε 15 χτυπήματα, έχουμε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις δηλαδή που δεν προέρχονται από την προπέλα. Και δένουν αυτά τα έγγραφα με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Ant1.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Γεραπετρίτης για τη νίκη Ερχιουρμάν στα Κατεχόμενα: Ανοίγει νέο κεφάλαιο ελπίδας για την επανένωση της Κύπρου
«Η επανένωση θα εγγυάται την ειρήνη και ευημερία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια» υπογραμμίζει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Γεραπετρίτης
Μάξιμος Χαρακόπουλος στη χειροτονία του νέου αρχιεπισκόπου Σινά: Νέα ελπιδοφόρα εποχή για την ιστορική μονή της Αγίας Αικατερίνης
«Προσδοκούμε, με τη χάρη του Θεού, οι πληγές που άνοιξαν στο πρόσφατο παρελθόν να ιαθούν σύντομα, και η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Θεοβάδιστο Όρος να συνεχίσει να ακτινοβολεί»
Ο γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Συμεών / πηγή φωτογραφίας Βουλή των Ελλήνων
Γιώργος Μυλωνάκης: «Είναι αθλιότητες, η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες», η απάντησή του σε δημοσίευμα εφημερίδας
«Μέσα σε ένα μήνα έχω την τιμή να ασχολείται μαζί μου τουλάχιστον σε τρία πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του και δεκάδες άρθρα των ιστοσελίδων του», ανέφερε
Ο Γιώργος Μυλωνάκης
Αυστηρή απάντηση Γεραπετρίτη σε Φιντάν για πρόγραμμα SAFE: Όποιος ενοχλείται οφείλει να το αποδεχθεί - Υποδείξεις και μομφές δεν είναι αποδεκτές
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα SAFE λέγοντας πως «οι αποφάσεις που επηρεάζουν την ασφάλεια της Ευρώπης δεν πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο μιας χώρας, αλλά να προάγουν τη συνολική ασφάλεια»
Ο Χακάν Φιντάν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης 8