Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Σήκωσε το… “γάντι” του Πολάκη ο Άδωνις: Καταθέτω ερώτηση

Σήκωσε το… “γάντι” του Πολάκη ο Άδωνις: Καταθέτω ερώτηση

Η φράση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη “να τα πούμε φάτσα κάρτα από το βήμα της Βουλής” δεν έμεινε αναπάντητη από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας “σήκωσε το γάντι”.

“Του καταθέτω επίκαιρη ερώτηση” ήταν η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στην πρόκληση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να τα… πούνε από το βήμα της Βουλής και να δώσουν έτσι συνέχεια στην αντιπαράθεσή τους για τα όσα γίνονται και γίνονταν στο χώρο της Υγείας.

Ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98.0 απάντησε στο γιατί δεν δέχεται να αρθεί η ασυλία του. «Εκεί που μας χρωστούσαν μας δεν θα μας πάρουν και το βόδι. Δηλαδή εγώ καταγγέλλω με επίσημα στοιχεία ότι ο κ. Γεωργιάδης διόρισε συγκεκριμένα 23 άτομα στο ΚΕΕΛΠΝΟ με ονόματα και διευθύνσεις, τα οποία όλα έφυγαν λίγες ημέρες πριν φύγει αυτός από το υπουργείο, υπάρχουν έχουν κατατεθεί αυτά τα στοιχεία στον εισαγγελέα, έχουν υπάρξει και άλλα στοιχεία, τα οποία έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις που έφτιαξε ο κ. Γεωργιάδης για την τιμολόγηση των φαρμάκων αυτά τα πράγματα έχουν πάει στους εισαγγελείς, δηλαδή προσέξτε που έχουμε φτάσει, και είναι προφανές ότι θα αρνηθώ την ασυλία, διότι θα πρέπει η Δικαιοσύνη να πάρει θέση σε αυτά που τα έχει πολύ καιρό στα χέρια της και μετά να αρθεί η δικιά μου ασυλία.

Δηλαδή είναι σαν να βλέπω τον δολοφόνο, να τον καταγγέλλω και να μου κάνει μήνυση ο δολοφόνος. Και να εγκαλούμαι εγώ γιατί δεν αίρεται η ασυλία μου, που κανονικά επειδή είμαι υπουργός θα έπρεπε να πάει με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και όχι με την έννοια της άρσης της βουλευτικής ασυλίας. Αν έχει τα κότσια ο κ. Γεωργιάδης γιατί δυστυχώς στην επιτροπή δεοντολογίας δεν μαγνητοσκοπείται ούτε μεταδίδεται, λοιπόν εγώ θέλω, αν μπορεί, να μαζέψει 30 υπογραφές βουλευτών για να αρθεί η υπουργική μου, να πάω με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να τα πούμε φάτσα κάρτα από το βήμα της Βουλής αυτά που είπα εκεί μέσα, στην επιτροπή δεοντολογίας ζητώντας σαφώς και αποδεικνύοντάς το, το γιατί δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία μου. Δηλαδή πιάνω τον δολοφόνο να κλέβει, πιάνω τον άλλον να έχει κάνει λαμογιά το στέλνω στον εισαγγελέα, και θα εγκληθώ εγώ γιατί το έκανα, γιατί σε αυτό το σημείο του απόλυτου παραλογισμού έχουμε φτάσει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε