Παρασκευή, 10 Μαΐ
19oC Αθήνα

Σημίτης για Στεφανόπουλο: Υποδειγματικός Πρόεδρος – Δεν θα παραστεί στην κηδεία

Φωτογραφία: Eurokinissi (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Eurokinissi (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Απών από την κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου θα είναι ο Κώστας Σημίτης. Στο συλλυπητήρια δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε γνωστό πως θα απουσιάζει στο εξωτερικό. Εξήρε όμως το ήθος του 90χρονου πολιτικού που έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Κυριακής (20.11.2016).

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας υποδειγματικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με βαθιά αφοσίωση στο εθνικό και το δημόσιο συμφέρον, με προσοχή να υπερβαίνει και να συμβιβάζει τις αντιθέσεις, με ακεραιότητα και εντιμότητα στην άσκηση των καθηκόντων του, υπηρέτησε τη χώρα με παραδειγματική αξιοπρέπεια» δήλωσε ο Κώστας Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, οι κυβερνήσεις του οποίου συνέπεσαν με τη δεκαετή θητεία του Κωστή Στεφανόπουλου, πρόσθεσε: «παρά τη διαφορετική πολιτική μας προέλευση, συνεργαστήκαμε παραγωγικά σε όλα τα θέματα και αναπτύξαμε μια δημιουργική σχέση και φιλία. Λυπούμαι πολύ που δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στην κηδεία ενός σπουδαίου πολιτικού και ανθρώπου που εκτιμούσα ιδιαίτερα. Θα απουσιάζω στο εξωτερικό».

Γεννηματά: Τίμησε την Ελλάδα

Ο Κωστής Στεφανόπουλος τίμησε την Ελλάδα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ταυτίστηκε με το ήθος, τη σοβαρότητα, τη συναίνεση. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στο twitter, για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου.

Βενιζέλος: Ευχαριστούμε

Μέσα της σελίδας του στο Facebook αποχαιρέτισε τον Κωστή Στεφανόπουλο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Αποχαιρετούμε με βαθύ σεβασμό τον Κωστή Στεφανόπουλο και τον ευχαριστούμε για την υποδειγματική άσκηση των καθηκόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος προστάτευσε το κύρος των δημοκρατικών μας θεσμών και εξέφρασε με το βάρος των λόγων του την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Προσήλθε ώριμος και σοφός στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και το ανύψωσε όντας απαλλαγμένος από κάθε πολιτική σκοπιμότητα, με τη μελαγχολία που προκαλεί η επίγνωση των ανθρωπίνων πραγμάτων και των πολιτικών και κοινωνικών συμπεριφορών αλλά και με την αισιοδοξία που προκαλεί η πίστη στις δυνατότητες του έθνους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε