Πολιτική

Σκέψεις για πολιτικό restart με πακέτο μέτρων στην ΔΕΘ και ανασχηματισμό μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φυγή προς τα μπρος με ανακοίνωση νέου πακέτου μέτρων από τη ΔΕΘ και… ανασχηματισμό. Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων;

Το σχέδιο για «φυγή προς τα μπρος»,  μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, επεξεργάζεται ο Πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες. Μετά το άνοιγμα της Βουλής και τις… «μάχες» στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ανοίγει ο δρόμος για το κεφάλαιο… «Δ.Ε.Θ.» αλλά και για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Πυρετός προετοιμασιών για τη ΔΕΘ

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν ξεκινήσει ήδη οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ., όπου η παρουσία του θα σηματοδοτήσει τυπικά και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ.  Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη θα δώσει το περίγραμμα της κοινωνικής ατζέντας που θα δρομολογήσει ως τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης της Ν.Δ., επισημαίνοντας σε κάθε τόνο ότι όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα συνεχίζεται η στήριξη των πολιτών, εντός των πλαισίων που επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας.

Στην τουριστική σεζόν ποντάρει η κυβέρνηση 

«Μετά τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, ενώ πολύ καλά είναι τα στοιχεία των εσόδων του Ιουλίου» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας (Skai), ερωτηθείς για την πιθανότητα και τρίτου Fuel Pass από το φθινόπωρο και άλλων μέτρων στήριξης.  «Τότε, με βάση τις ανάγκες του τελευταίου τριμήνου θα συζητηθούν επιπλέον παρεμβάσεις. ‘Ολα τα έχουμε σε λίστα, το τι από αυτά θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από την εικόνα της οικονομίας τον Σεπτέμβριο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Και στο βάθος… ανασχηματισμός;

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται να λάβει ο Πρωθυπουργός τις τελικές του αποφάσεις για τον ανασχηματισμό ή όχι, του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι εισηγήσεις που δέχεται είναι οι αλλαγές να γίνουν πριν από τη Δ.Ε.Θ., σηματοδοτώντας ένα… πολιτικό restart.

Μάλιστα πολλοί θεωρούν ότι είναι αναγκαίο ο ανασχηματισμός να είναι ευρύς και να προκύψει ένα «φρέσκο σχήμα που θα έχει ορίζοντα το τέλος της άνοιξης του 2023, οπότε και θα γίνουν οι εκλογές», όπως τονίζει στο Newsit.gr κυβερνητικός παράγοντας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΕΛΑΣ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Δείτε live
Το παρών έχουν δώσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος μπήκε στην αίθουσα παρέα με τον Γιώργο Καραμέρο, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, καθώς και πλήθος συνεργατών και υποστηρικτών του Αλέξη Τσίπρα.
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ (Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη)
ΣΥΡΙΖΑ και ΕΛΑΣ κατά της κυβέρνησης για εξωδικαστικό: «Ανοίγει τον δρόμο για περισσότερους πλειστηριασμούς»
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο ιδιωτικό χρέος, ενώ η ΕΛΑΣ προειδοποιεί ότι οι νέες διατάξεις μετατρέπουν τον εξωδικαστικό σε εργαλείο αναγκαστικής εκτέλεσης
Businessman, contract signing or accountant working on financial investments. using a calculator financial documents analyze the report Real estate and home loan insurance
Η πρόταση της ΕΛΑΣ για την Αυτοδιοίκηση: Δημιουργία έως και 150 νέων δήμων, κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και οικονομική αυτονομία
Προτάσεις Τσίπρα για ανασχεδιασμό του Αυτοδιοικητικού Χάρτη, 100 - 150 νέοι Δήμοι, κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων , επαναφορά του δεύτερου γύρου για την εκλογή Δημάρχου/Περιφερειάρχη
Αλέξης Τσίπρας 9