Πολιτική

Σκέρτσος: Oι εμβολιασμένοι πολίτες έχουν 13 φορές λιγότερες πιθανότητες να διασωληνωθούν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στοιχεία που δείχνουν πως οι εμβολιασμένοι έχουν 13 φορές λιγότερες πιθανότητες να διασωληνωθούν αν νοσήσουν από τον κορονοϊό παραθέτει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος υποστηρίζει επίσης πως χάρη στο εμβόλιο «δεν θα μετατρέψουμε ξανά τα νοσοκομεία μας σε κατά προτεραιότητα χώρους περίθαλψης όσων νοσούν βαριά από COVID», αλλά θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά, καθώς, όπως σημειώνει, «το αντίθετο θα ήταν άδικο και λάθος υγειονομικά απέναντι στην πλειονότητα των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί, νοσούν από άλλες ασθένειες και βεβαίως έχουν δικαίωμα σε ισότιμη πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας και σωστή περίθαλψη».

Ακόμη επανέλαβε την παρότρυνση προς όλους, όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν «για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους».

Αναλυτικά ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναφέρει στην εν λόγω ανάρτηση του:

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, χθες 319 συμπολίτες μας ήταν διασωληνωμένοι λόγω COVID. Από αυτούς οι 291 (91%) είναι δυστυχώς ανεμβολίαστοι, ενώ είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, και μόλις 28 (9%) είναι εμβολιασμένοι.

Με αναγωγή, λοιπόν, των πιθανοτήτων βαριάς νόσησης μεταξύ του εμβολιασμένου και ανεμβολίαστου πληθυσμού προκύπτει ότι αν νοσήσει ένας εμβολιασμένος πολίτης έχει 13 φορές λιγότερες πιθανότητες να διασωληνωθεί από έναν ανεμβολίαστο. Μάλιστα στις ηλικίες άνω των 60 ετών οι πιθανότητες αυτές, με τα σημερινά δεδομένα, αυξάνονται στις 20 φορές.

Αν υποθέσουμε, συνεπώς, ότι όλοι οι Έλληνες είχαμε κάνει το εμβόλιο, χθες θα είχαμε κάτι παραπάνω από το 1/10 των ΜΕΘ COVID κατειλημμένες, δηλαδή περίπου 50 ΜΕΘ αντί των 319.

Το όπλο μας απέναντι στην πανδημία είναι το εμβόλιο. Και σε αυτό το πλαίσιο είναι αναγκαίο όσο περισσότεροι συμπολίτες μας παραμένουν ανεμβολίαστοι να επιλέξουν να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Μια βασική διαφορά στη διαχείριση του συστήματος Υγείας σε αυτή τη φάση της πανδημίας, είναι ότι χάρη στο εμβόλιο δεν θα μετατρέψουμε ξανά τα νοσοκομεία μας σε κατά προτεραιότητα χώρους περίθαλψης όσων νοσούν βαριά από COVID. Τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά καθώς το αντίθετο θα ήταν άδικο και λάθος υγειονομικά απέναντι στην πλειονότητα των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί, νοσούν από άλλες ασθένειες και βεβαίως έχουν δικαίωμα σε ισότιμη πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας και σωστή περίθαλψη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Οι Τούρκοι παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Νίκου Δένδια και των υπουργών Άμυνας Γαλλίας και Ολλανδίας που κατευθύνονταν στην Κύπρο
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν παρεμβολές στην επικοινωνία του αεροσκάφους από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα Κατεχόμενα - Σηκώθηκαν και δυο τουρκικά F-16
Νίκος Δένδιας 39
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να γίνουν παρελθόν, θα φέρουμε την αναγκαία πολιτική αλλαγή
«Είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να επιλέξει κόμματα με πρόγραμμα, που μπορούν να φέρουν την πραγματική αλλαγή στον τόπο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το Αρκαλοχώρι
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 12
Η ιστορία των διασπάσεων που σημάδεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ: Από τον Αλαβάνο και τον Συνασπισμό έως τον Τσίπρα και την ΕΛΑΣ
Οι πρωταγωνιστές, οι ιδεολογικές συγκρούσεις και οι προσωπικές ρήξεις που οδήγησαν από την «πρώτη φορά Αριστερά» στην κατακερματισμό του χώρου και στη δημιουργία του νέου κόμματος του πρώην πρωθυπουργού
Κουβέλης, Αλαβάνος, Τσίπρας 15
Δημοσκοπήσεις: Τσίπρας και Καρυστιανού αναδιατάσσουν τον πολιτικό χάρτη ενόψει εκλογών – Νέοι συσχετισμοί στις «δεξαμενές» των ψηφοφόρων
Σημαντικές ανακατατάξεις καταγράφουν Metron Analysis, GPO, Opinion Poll, Pulse - Η ΝΔ διατηρεί την πρωτιά, η ΕΛΑΣ παγιώνεται στη 2η θέση, ενώ η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» ασκεί σημαντική πίεση στο ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας / Μαρία Καρυστιανού 44