Πολιτική

Σκέρτσος για ομιλία Τσίπρα: Επανέλαβε τα συνήθη ψέματα που έλεγε ως αντιπολίτευση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Και στραβός είναι ο γιαλός και τυφλός είναι ο λαός. Αυτό ουσιαστικά μας είπε στην αποψινή του ομιλία ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες την αυτοκριτική που δεν κατάφερε να κάνει μέσα σε 4 χρόνια», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

Επισημαίνει στη συνέχεια πως: «Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε σε μια ομιλία, όλα όσα έλεγε τέσσερα χρόνια ως αντιπολίτευση και διατυμπάνιζε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Δεν θα σταθούμε στα συνήθη ψέματα, όπως η ιδιωτικοποίηση του νερού, ή στις “μαύρες” προοπτικές της χώρας αν δεν τον ψηφίσουν. Εξάλλου οι πολίτες του απάντησαν στην κάλπη.

Και θα το επαναλάβουν. Προσέθεσε όμως στον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ άλλη μια εξαιρετικότητα. Να λέει πως κάνει αυτοκριτική, πως στοχάζεται κι αναστοχάζεται και αμέσως μετά να επαναλαμβάνει μονότονα πως φταίνε όλοι οι άλλοι. Τα κόμματα που δεν συνήργησαν στην απλή αναλογική, οι «ολιγάρχες» που ποτέ δεν κατονομάζει, και φυσικά ο “αλαζονικός ηγεμόνας” Μητσοτάκης. Και πάνω απ’ όλα, ότι φταίνε οι πολίτες. Γιατί έγιναν κατά τον ίδιο πιο συντηρητικοί.

Άφησε όμως αναπάντητα τα πιο κρίσιμα ερωτήματα, όπως γιατί δεν στηρίζει εθνικές πολιτικές σαν τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο ή γιατί στηρίζει και υποστηρίζει ακόμη τον τοξικό κ. Πολάκη. Και, πρωτίστως, γιατί δεν εκτέλεσε το ελάχιστο χρέος του στη δημοκρατία, με το να μην συμμετέχει στο μέτωπο για τον αποκλεισμό του κόμματος της εγκληματικής οργάνωσης Κασιδιάρη.
Για αυτά και πολλά ακόμη δεν μίλησε ούτε και επέτρεψε στα στελέχη του κόμματός του να μιλήσουν, τα οποία προέτρεψε να υποβάλλουν γραπτώς τις σκέψεις τους.

Από τα παραπάνω συνάγουμε, λοιπόν, ότι η περίοδος πραγματικής αυτοκριτικής και ενδοσκόπησης θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς, μέχρι να ολοκληρωθεί, η Ελλάδα θα συνεχίσει να κοιτάει σταθερά, τολμηρά, μπροστά», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σκέρτσος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης 15
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
14
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
8
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
22
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9