Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σκέρτσος για τσουχτερά ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Οι τιμές είναι αυξημένες 20%

Σκέρτσος για τσουχτερά ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Οι τιμές είναι αυξημένες 20%

Για τις επαφές που είχε χθες με τους ακτοπλόους μίλησε στο Mega ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος για το θέμα των υψηλών τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

«Ιεραρχούμε», είπε, «ως το σημαντικότερο πρόβλημα την ακρίβεια και ξέρουμε ότι πιέζονται τα νοικοκυριά από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Σημαντικό ζήτημα στο ύψος των τιμών των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές. Υπάρχει αύξηση η οποία είναι κοντά στο 20%. Είναι πολλοί παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος των ακτοπλοϊκών. Είναι τα καύσιμα όπου υπάρχει αποκλιμάκωση, ωστόσο είναι ακόμα υψηλότερα από τα ιστορικά τους επίπεδα. Είναι 20% υψηλότερες από τα διαχρονικά ιστορικά επίπεδα καυσίμων. Υπάρχουν αυξήσεις στα εργασιακά και στα ασφάλιστρα».

Υπογράμμισε ότι: «Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να υπάρξουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά πακέτα τιμών. Υπάρχει πρόβλημα και αναγνωρίστηκε το πρόβλημα και περιμένουμε μέσα στην εβδομάδα τις προτάσεις τους. Θα εφαρμοστούν εντός του Ιουλίου και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού αναμένουμε να υπάρξουν σημαντικές μειώσεις στα βασικά πακέτα. Θα δοθεί προτεραιότητα στους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού και στις οικογένειες με αυτοκίνητο».

Στο ερώτημα αν κάποιος έχει κλείσει τα εισιτήριά του ήδη για να πάει διακοπές τον Αύγουστο απάντησε ότι θα περιμένουμε τι θα κάνουν οι εταιρείες. Πρόσθεσε ότι οι τακτικοί πελάτες έχουν πάρει ήδη προσφορές».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις