Πολιτική

Σκέρτσος κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα self test: Η «κωλοτούμπα» ήταν ανέκαθεν χαρακτηριστικό του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των self test εξαπέλυσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, εγκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για ανεύθυνη στάση και καιροσκοπισμό.

Σε δήλωσή του, ο Άκης Σκέρτσος, αφού υπενθυμίζει τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τον καλεί να απαντήσει αν τελικώς συμφωνεί ή διαφωνεί με τη δωρεάν διάθεση των self test στους πολίτες.

«Η τακτική της “κωλοτούμπας” ήταν ανέκαθεν χαρακτηριστικό του ΣΥΡΙΖΑ. Και δυστυχώς παραμένει. Από σήμερα, μάλιστα, προστίθεται ακόμη ένα ζήτημα στη μακρά λίστα των θεμάτων για τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση τα λέει “και έτσι κι αλλιώς”. Αυτό των self tests», σημειώνει αρχικά ο Άκης Σκέρτσος και συνεχίζει θυμίζοντας «μερικές μόνο από τις παλινωδίες που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους τρεις μήνες στο θέμα αυτό από τον ΣΥΡΙΖΑ:

– Στις 23 Μαρτίου 2021, είχε διαφωνήσει κάθετα, με κεντρική του ανακοίνωση, στη μείζονα αυτή παρέμβαση δημόσιας υγείας, καταθέτοντας μάλιστα “πεντάλογο” με τους λόγους για τους οποίους τη θεωρούσε ακατάλληλη. Το έπραξε δε αυτό κόντρα στις εισηγήσεις της αρμόδιας Επιτροπής Δημόσιας Υγείας που είχε θέσει ως προϋπόθεση για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, την εφαρμογή της μαζικής αυτοδιάγνωσης.

– Στις 9 Απριλίου 2021, 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή αφήνοντας υπόνοιες για “σκανδαλώδη” ανάθεση και παρουσιάζοντας τον πρωθυπουργό και την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας ως “πλασιέ” συγκεκριμένης εταιρείας. Η εταιρία αυτή τελικά ουδέποτε συμμετείχε στον διαγωνισμό της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αδειάζοντας πανηγυρικά τους “Κλουζώ” της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

– Στις 10 Μαΐου 2021, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε ευθέως την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στο σχολείο και το εργαλείο της αυτοδιάγνωσης που επίσης ζητήθηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. Ένα μήνα μετά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι όλα τα σχολεία της χώρας λειτούργησαν χωρίς προβλήματα και συρροές ή εστίες μεταδοτικότητας χάρη και στα self tests.

– Σήμερα, 9 Ιουνίου 2021, με ανακοίνωσή του πάλι, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει έστω εμμέσως -και με δυόμισι μήνες καθυστέρηση- τη χρησιμότητα των self tests και ζητάει να διατίθενται από τα φαρμακεία».

Συμπέρασμα; Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, «το να έχει η αξιωματική αντιπολίτευση κάθε μήνα και μια διαφορετική θέση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας αφενός δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση και αφετέρου αποδεικνύει τον καιροσκοπισμό με τον οποίο προσεγγίζει τη διαχείριση της πανδημίας. Ας μας πει, λοιπόν, καθαρά: συμφωνεί ή διαφωνεί με τη δωρεάν διάθεση των self tests στους πολίτες;».

Και η δήλωση του Α. Σκέρτσου καταλήγει ως εξής: «Τα self tests μαζί με τον εμβολιασμό συνέβαλαν καθοριστικά στην άρση των περιορισμών της προηγούμενης περιόδου και στη σταδιακή απελευθέρωση της κοινωνίας και της οικονομίας από τα δεσμά της πανδημίας. Όσο κι αν δεν αρέσει αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς θα συνεχίσουμε αυτή την επιτυχημένη πολιτική».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλεξάνδρα Σδούκου κατά Αλέξη Τσίπρα για Μαδούρο: Τι συμφωνήθηκε το 2012 και τι συνέβη με τα αεροσκάφη της Βενεζουέλας
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έθεσε το ερώτημα ποιο ακριβώς ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης του κ. Τσίπρα και στενών συνεργατών του με ανώτατα στελέχη του καθεστώτος της Βενεζουέλας, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία
Η Αλεξάνδρα Σδούκου 5
Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή θα επισκευάσει δύο κατοικίες στο Καστελλόριζο για εκπαιδευτικούς, αγροτικούς γιατρούς και νοσηλευτές
«Η έλλειψη διαθέσιμης στέγης αποτελεί ένα από τα κυριότερα εμπόδια για τη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας και παιδείας στα ακριτικά μας νησιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου
Ο Νικήτας Κακλαμάνης
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν δεχόμαστε απειλές» - Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε για το Καστελόριζο
Μόνιμο ετήσιο κίνητρο 5.000 ευρώ για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους ένστολους που υπηρετούν στο Καστελόριζο αλλά και κίνητρο εγκατάστασης και παραμονής 5.000 ευρώ ανά νοικοκυριό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο
177
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το κεντρικό λογισμικό της «Ασπίδας του Αχιλλέα» θα είναι ελληνικό – Μεμψίμοιρες οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες της ΔΕΘ
«Θα παρουσιάσουμε σήμερα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να γίνει το νησί πιο ανθεκτικό, πιο λειτουργικό και πιο ζωντανό όλο τον χρόνο» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 28