Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σκληρές αλήθειες από τον Μουζάλα! Δεν ελέγξαμε το χάος στην Ειδομένη και τις πονηρές ΜΚΟ

Σκληρές αλήθειες από τον Μουζάλα! Δεν ελέγξαμε το χάος στην Ειδομένη και τις πονηρές ΜΚΟ

Επέστρεψε στη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας μετά το πρόβλημα υγείας που είχε προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών για το προσφυγικό, όπου παραδέχθηκε την ανικανότητα της κυβέρνησης να ελέγξει το χάος που εξακολουθεί και επικρατεί στην Ειδομένη.

Ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ελέγξει το χάος στην Ειδομένη με τους πρόσφυγες και πως εξαιτίας αυτού του γεγονότος κατάφεραν να εισβάλλουν “πονηρές” ΜΚΟ που έκαναν κακό και εξυπηρέτησαν άλλους σκοπούς.

Όπως είπε για την “εισβολή” των ΜΚΟ ευθύνεται η κυβέρνηση γιατί δεν μπόρεσε να βάλει σε μία τάξη τα πράγματα στην Ειδομένη και ξεκαθάρισε πως θα χρειαστεί χρόνος για “να δώσουμε μορφή στο χάος στην Ειδομένη, αλλά σιγά σιγά μπαίνει μία τάξη”.

Ωστόσο, παρά την παραδοχή του για την κυβέρνηση, τόνισε πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός ήταν διεθνούς επιπέδου και λήφθηκε υπόθεση ό,τι έγινε στη Γαλλία με το Καλαί, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και αιματοχυσία.

Για τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς τις ΜΚΟ σημείωσε με νόημα πως μόνο 8 ΜΚΟ θα λάβουν τέτοια χρήματα, επισημαίνοντας πως μαζί με τον πρωθυπουργό προσπάθησαν αυτά τα χρήματα να τα δοθούν στο κράτος, αλλά τελικά θα δοθούν στις ΜΚΟ.

Σχετικά με τα κέντρα ταυτοποίησης αποκάλυψε πως σε αυτά θα υπάρξουν καθυστερήσεις και πως οι πρόσφυγες θα πρέπει να περιμένουν 25 ημέρες για να γίνει η αποσυμφόρηση.

Σημείωσε πως αυτό που μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την κυβέρνηση είναι πως δεν έκαναν αυτά που έπρεπε να γίνουν πριν από ένα μήνα, αλλά σημείωσε πως δεν μπορούσαν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε