Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σκοπιανό: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας, λέει κυβερνητικός αξιωματούχος!

Σκοπιανό: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας, λέει κυβερνητικός αξιωματούχος!

– Ούτε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε Τσίπρα και Ζάεφ, ούτε και συμφωνία, λέει το Μαξίμου
– «Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος
– Τα Σκόπια, επανέφεραν θέματα που υποτίθεται ότι είχαν κλείσει!

Εμπλοκή στο Σκοπιανό! «Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών», σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Τα Σκόπια επανέφεραν θέματα που είχαν κλείσει! – Λύγισε ο Ζάεφ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα Σκόπια, μετά και τις παρεμβάσεις του προέδρου της χώρας Γκεόργκι Ιβανόφ, υπάρχουν μεγάλες εσωτερικές αντιδράσεις. Ετσι, άρχισαν να ρίχνουν ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την Αθήνα θέματα τα οποία είχαν συμφωνηθεί και είχαν κλείσει. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ λόγω των αντιδράσεων στο εσωτερικό άλλαξε τις τελευταίες ώρες στάση και όλα δείχνουν ότι υπάρχει πισωγύρισμα στη  διαπραγμάτευση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», στα σλαβικά «Severna Makedonija», ήταν η επικρατέστερη των τριών λύσεων που παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια.

Προφητικοί Κουβέλης και Τζανακόπουλος;   

«Θα αποτελούσε αδικαιολόγητη σπουδή να σπεύσει κάποιος να προκρίνει το τέλος αυτής της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο θέμα της πΓΔΜ, αμέσως μετά την τελετή τής ορκωμοσίας των νέων σμηνιτών στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι «η χώρα μας θέλει να υπάρξει λύση και αυτά τα οποία έχει θέσει ως αναγκαίες προϋποθέσεις κατοχυρώνουν το καλό αποτέλεσμα, εφόσον γίνουν αποδεκτά και από τη γειτονική χώρα».

Προφητικός μπορεί να θεωρηθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος μιλώντας το πρωί στο «Ε» δήλωνε: «Δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή και, όταν θα υπάρξει, θα ενημερώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό, για να ακολουθήσει μια ευρεία και διεξοδική συζήτηση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις