Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σκοπιανό: Αύριο στις 9.30 το πρωί ο πρωθυπουργός ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Σκοπιανό: Αύριο στις 9.30 το πρωί ο πρωθυπουργός ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

– Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει αύριο ο πρωθυπουργός για τα όσα συζήτησε με τον σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ
– Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς
– Η ενημέρωση γίνεται ενω στο τραπέζι φαίνεται να έχουν πέσει πολλά ονόματα – Ακόμα και το αλυτρωτικό «Μακεδονία του Ίλιντεν»
– Το Μαξίμου σε όλους τους τόνους διαμηνύει ότι δεν υποχωρεί από τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές»

Την ώρα που η φημολογία για συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων έχει φουντώσει για τα καλά μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ στην Σόφια, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις όποιες αποφάσεις και εξελίξεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο το πρωί του Σαββάτου στις 9.30 και αναμένεται να ορισθούν και τα τηλεφωνικά ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Την ίδια ώρα έχει φουντώσει η σεναριολογία τόσο από τα ελληνικά όσο και από τα σκοπιανά ΜΜΕ για το όνομα στο οποίο φέρονται να έχουν καταλήξει κιολας οι δυο πλευρές.

Η Εφημερίδα των Συντακτών σε σημερινό της δημοσίευμα μίλησε για ένα έκτο όνομα από τα ήδη υπάρχοντα στο οποίο φαίνεται να έχουν καταλήξει αλλά κρατιέται μυστικό. Σκοπιανά ΜΜΕ μίλησαν ακόμα και για ένα όνομα το οποίο θεωρείται απαγορευτικό αφού το συγκεκριμένο όνομα αναφέρεται σε μάχη με στόχο την δημιουργία σλάβικου κράτους στην Μακεδονία που περιλαμβάνει όλα τα ελληνικά εδάφη. Πρόκειται για το «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν».

Τα δημοσιεύματα για την ονομασία δεν είναι μόνο από σκοπιανά αλλά και από κοσοβάρικα ΜΜΕ και αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει πολλούς. Ωστόσο, υπάρχουν και σκοπιανά ΜΜΕ που υποστηρίζουν μεν ότι βρέθηκε λύση για την ονομασία αλλά ότι το Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν δεν έγινε αποδεκτό.

Η Εξέγερση του Ίλιντεν που σημαίνει Εξέγερση του Προφήτη Ηλία-Μεταμορφώσεως, ήταν μία επανάσταση σλαβοφώνων της Μακεδονίας που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στο Μακεδονικό έδαφος από την αυτονομιστική οργάνωση Εσωτερική Μακεδονο-Αδριανουπολιτική Επαναστατική Οργάνωση τον Ιούλιο του 1903 ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σήμερα αυτή η επανάσταση γιορτάζεται στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ως εθνική επέτειος στις 20 Ιουλίου, ενώ την υιοθετεί και η Βουλγαρία.

Μαξίμου: Δεν υποχωρούμε από τις κόκκινες γραμμές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις