Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Σκοτωμός” Άδωνι – Πολάκη! “Εγώ θα σε κλείσω φυλακή! Πήρες το πτυχίο σε 15 χρόνια”! [vids]

“Σκοτωμός” Άδωνι – Πολάκη! “Εγώ θα σε κλείσω φυλακή! Πήρες το πτυχίο σε 15 χρόνια”! [vids]

Μια άνευ προηγουμένου κόντρα είχαν στην Βουλή των Ελλήνων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Αφορμή η… αριστεία.

Πρόκειται για ένα δίδυμο… φωτιά! Κάθε φορά που οι κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης αντιπαρατίθενται, τα αίματα… ανάβουν και οι χαρακτηρισμοί είναι εξαιρετικά σκληροί.

Η… σημερινή αφορμή της συγκεκριμένης κόντρας που τείνει να μετατραπεί σε… βεντέτα, δόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την υγεία.

“Εγώ έβγαλα 1.960 μόρια, εσύ έκανε να τελειώσεις το Πανεπιστήμιο 15 χρόνια”!

Ο Παύλος Πολάκης βρίσκονταν στο βήμα της Βουλής, όπου για μία ακόμη ημέρα την επικαιρότητα μονοπώλησε η απόφαση κατάργησης του βαθμού ως μέσο επιλογής για τους σημαιοφόρους στα σχολεία και η αντικατάστασή του από κλήρωση.

Ο αναπληρωτής υπουργός, λοιπόν, είπε: “Μας έχετε ζαλίσει με το θέμα τις αριστείας τις τελευταίες μέρες. Βγαίνουν και μιλάνε για αριστεία ποιοι σε ποιους; Ποιοι σε ποιους; Αναγκάζομαι να το κάνω λίγο προσωπικό.

Λοιπόν εγώ τελείωσα το Λύκειο με 20, κλειστό. Έβγαλα 1.960 μόρια στις Παννελλαδικές. Πόσα έβγαλε ο κύριος Μητσοτάκης; Πόσα βγάλατε εσείς; Δεύτερον, την ιατρική Σχολή την τελείωσα στα 6,5 χρόνια κι αυτά γιατί κράταγα ένα μάθημα 40 σελίδες γιατί έπρεπε να παραμείνω στην ΕΦΕΕ, γιατί ήμουν και είμαι στρατευμένος“.

Σε εκείνο το σημείο απευθύνθηκε προσωπικά στον Άδωνι Γεωργιάδη και είπε: “Εσύ δεν έκανες καμιά 15αριά χρόνια να τελειώσεις το Ιστορικό Αρχαιολογικό; Ο Τζήμερος που βγαίνει και μιλεί έχει πάρει πτυχίο; Όλος αυτός ο συρφετός που μιλάει για Αριστεία έχει πάρει πτυχίο και τολμά να απευθύνεται σε εμάς για Αριστεία;”.

Δείτε την επίθεση του Παύλου Πολάκη (σ.σ. μετά το 02.58)

“Εγώ θα σε κλείσω φυλακή”!

Η απάντηση που δόθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη ήταν εξίσου σφοδρή! Αφού πρώτα εξήγησε γιατί έκανε τόσα χρόνια να ολοκληρώσει τις σπουδές του, απαίτησε να του παρασχεθεί το πιστοποιητικό ΤΑΔΕ του Παύλου Πολάκη και του… υποσχέθηκε πως θα είναι εκείνος που θα τον κλείσει φυλακή!

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε από τα βουλευτικά έδρανα: “Επειδή με ρώτησε ο κύριος Πολάκης. Μπήκα στο Πανεπιστήμιο με 19.200 μόρια. Προφανώς θα λέγατε 19.400 όχι 1.900 που είπατε. Εγώ είχα λοιπόν 19,2 για να συνεννοηθούμε στα 20. Και μπήκα στο Ιστορικό Αρχαιολογικό Αθηνών.

Πράγματι το πήρα στα 10 χρόνια το πτυχίο μου. Ξέρετε γιατί; Γιατί έχασα τους γονείς μου στο ενδιάμεσο και έπρεπε να φτιάξω επιχείρηση και να ζω την οικογένειά μου. Αν ενδιαφερόσασταν για τις φοιτητικές μου ικανότητες, αν ενδιαφέρεστε στ’ αλήθεια, στα πρακτικά της Βουλής είναι το εγκώμιο που μου έπλεξε πέρσι ο υφυπουργός σας Παιδείας, ο κύριος Πελεγρίνης που με είχε φοιτητή και επί τρία λεπτά με έκανε να κοκκινίζω λέγοντας γιατί μου έβαλε άριστα. Αλλά είστε αδιάβαστος”.

Και συνέχισε: “Εσείς όμως κύριε Πολάκη μπορείτε να καταθέσετε στη Βουλή το πτυχίο του εντατικολόγου που έχετε; Το πτυχίο. Στα πρακτικά το θέλω. Έχω ψάξει όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας. Ναι πήγατε σε σχολή εντατικολογίας. Το πτυχίο θέλω. Θέλω το πιστοποιητικό που λέει ότι ολοκληρώσατε την ειδικότητά αυτή. Θέλω το πιστοποιητικό. Ξέρετε γιατί; Γιατί κάνατε τον διευθυντή εντατικολογίας χωρίς να έχετε το νόμιμο πιστοποιητικό. Εκτός αν το έχετε, φέρτε το στη Βουλή. Εγώ δεν το έχω βρει πουθενά. Επειδή λοιπόν εγώ σε ξέρω και εγώ θα σε κλείσω φυλακή, να ξέρεις ότι σε έχω μελετήσει πάρα πολύ καλά“.

Δείτε την επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη (σ.σ. μετά το 04.25)

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε