Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σκοτωμός Μητσοτάκη – Κουρουμπλή στη Βουλή! «Παραιτήσου!» – «Όσο μου το ζητάς εσύ δεν θα παραιτηθώ ποτέ!»

Σκοτωμός Μητσοτάκη – Κουρουμπλή στη Βουλή! «Παραιτήσου!» – «Όσο μου το ζητάς εσύ δεν θα παραιτηθώ ποτέ!»

– Σκληρές κουβέντες ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΝΔ και τον υπουργό Ναυτιλίας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής
– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε πολλές φορές την παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή
– Επεισόδιο με σύμβουλο του υπουργού που κορόϊδευε τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ώρα που μιλούσε!

Σε μια κόντρα άνευ προηγουμένου ανάμεσα στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, εξελίχθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για την ρύπανση στον Σαρωνικό.

Θέλοντας να καταδείξει πόσο σημαντική είναι η οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, η ΝΔ εκπροσωπήθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι κουβέντες που ακούστηκαν με φόντο την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό ήταν σκληρές.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν ντρέπεστε; Να παραιτηθείτε – Δεν παραιτούμαι όσο το ζητάς εσύ, απάντησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

«Προσωπικά σας χρεώνω ότι υποτιμήσατε την έκταση του προβλήματος.

Πέρασαν τρεις μέρες για να κινητοποιηθείτε ουσιαστικά και να καταλάβετε τι ακριβώς συνέβη. Γιατί αργήσατε;

Προτιμήσατε την αγγλική πρωτεύουσα αντί να προΐσταστε εκεί που ήταν το πρόβλημα.

Γιατί καθυστερήσατε να ενημερώσετε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ασφάλεια και το Περιβάλλον στη Θάλασσα;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο κ. Κουρουμπλής παρενέβη διαψεύδοντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν ενημέρωσε άμεσα τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό.

«Ή εσείς λέτε ψέματα ή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός. Ανάμεσα στους δύο πιστεύω τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό», αντέτεινε ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτό προκάλεσε νέα έντονη αντίδραση του κ. Κουρουμπλή που επέμενε ότι ψεύδεται ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ έκανε λόγο για «Μητσοτακέικο ψέμα».

«Δεν θα παραιτηθώ. Δεν σας φοβάμαι…», συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής.

«Ντροπή σας. Τρεις μέρες στο Λονδίνο ήσασταν και δεν επιστρέφατε πίσω. Δεν ντρέπεστε. Να παραιτηθείτε αν έχετε στοιχειώδη ευαισθησία», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχετε προσωπικό μένος μαζί μου. Δεν θα παραιτηθώ  ποτέ όσο μου το ζητάτε εσείς», αντέτεινε ο κ. Κουρουμπλής.

Μάλιστα είπε πολλές φορές ότι δεν θα πει τι έκανε στον Λονδίνο γιατί είναι λόγος εθνικού συμφέροντος…

Η «χαμογελαστή» σύμβουλος

Η συνεδρίαση ξέφυγε κι άλλο όταν τις στιγμές έντονης αντιδπαράθεσης ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιλήφθηκε ότι μια σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας που καθόταν πίσω από τον κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή «σχολίαζε» με γκριμάτσες και γελάκια… τα όσα έλεγε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε έντονο ύφος είπε στον υπουργό «ή να μαζέψετε τη σύμβουλό σας ή να αποχωρήσει αν δεν μπορεί να σοβαρευτεί».

 Λίγο αργότερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, έθεσε το θέμα της συμβούλου του κ. Κουρουμπλή λέγοντας:

«Την παρακολουθώ τόση ώρα, πρώτη φορά βλέπω σύμβουλο να παρακολουθεί και να κάνει γκριμάτσες; Που νομίζετε κυρία μου ότι είστε στο «Μάπετ Σόου»; Να αποχωρήσει αμέσως, δεν  μπορεί να μας σχολιάζει, εδώ είναι φιλοξενούμενη».

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης ζήτησε την αποβολή της με την πρόεδρο της Επιτροπής όμως να λέει ότι από την θέση της δεν μπορεί να βλέπει εάν πραγματικά η σύμβουλος του υπουργού έκανε γκριμάτσες…

κ. Κουρουμπλής μάλιστα παίρνοντας τον λόγο επι προσωπικού ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο του είναι το μόνο που δεν έχει καμία ευθύνη για την ρύπανση στον Σαρωνικό.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Κουρουμπλής: Έγινε ότι καλύτερο για την ρύπανση υπήρξε γιγαντιαία επιχείρηση

«Έγινε ότι είναι καλύτερο μπορούσε να γίνει …» είπε ο κ. Κουρουμπλής ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στην αρχική του τοποθέτηση.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε διεξοδικά στο χρονικό της αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης υποστηρίζοντας:

«Έγινε ότι μπορούσε να γίνει καλύτερα. Η προσπάθεια που γίνεται είναι γιγαντιαία, μας εγκαλούν αλλά δεν λένε τι άλλο θα έπρεπε να κάνουμε και δεν κάναμε».

«Είμασταν αποτελεσματικοί και στο τέλος της ημέρας, σε ένα μήνα με σαράντα μέρες τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά.

Τότε θα δούμε τις αδυναμίες και θα συζητήσουμε ολοκληρωμένα για το σχέδιο και θα κριθούμε στο τέλος της ημέρας».

Ο κ. Κουρουμπλής απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη του είπε ότι «στην ΔΕΘ είπατε ότι καθυστερήσαμε να ζητήσουμε βοήθεια, δεν σας έχουν ενημερώσει καλά οι συνεργάτες σας».

H δεύτερη τοποθέτηση του κ. Κουρουμπλή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις