Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Σκοτωμός” ΝΔ – Τζανακόπουλου: “Ο Κικίλιας είναι πιο Γερμανός από τους Γερμανούς”

“Σκοτωμός” ΝΔ  – Τζανακόπουλου: “Ο Κικίλιας είναι πιο Γερμανός από τους Γερμανούς”

“Μαλλιά κουβάρια” έγιναν για ακόμη μία φορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Την αρχή έκανε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι παραμυθιάζει τον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα. Λίγο αργότερα, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήλθε από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Κικίλιας είναι πιο Γερμανός από τους Γερμανούς.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. ανέφερε πως το 2016 ο κ. Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του δεσμευόμενος προς τους εταίρους ότι τα θέματα του χρέους θα διευθετηθούν μετά τον Αύγουστο του 2018.

«Πόσο ακόμα παραμύθι θα τρώνε οι Έλληνες; Ο κ. Τσίπρας μάς παραμυθιάζει – έξι Eurogroup έχουν περάσει – ότι θα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση και τη συμφωνία. Αντί να πάρει χρηματοδότηση και να κλείσει τη συμφωνία, φόρτωσε 14 δισ. μέτρα τους Έλληνες και δεν πήρε τίποτα. Ούτε την αξιολόγηση έχει κλείσει, ούτε χρηματοδότηση έχουμε πάρει, και φυσικά ούτε κουβέντα για το χρέος» είπε.

Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του άφησε αιχμές και για τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «όταν ο κ. Σόιμπλε μας λέει Forget it, εμείς δεν το ξεχνάμε και αυτή είναι η διαφορά μας με τη ΝΔ. Χθες (23.05.2017) προτάθηκε μια λύση που δεν μπορούσαμε να κάνουμε αποδεκτή, δεν επιλέξαμε να πάρουμε μια κακή συμφωνία και να τη χειριστούμε επικοινωνιακά (…) εάν είμαστε ικανοί στη διαπραγμάτευση και στη διακυβέρνηση…» είπε ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ.

«Σήμερα ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε πιο Γερμανός από τους Γερμανούς. Δεν ξέρω εάν ο κ. Σόιμπλε βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο» σχολίασε δηκτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  «Ο κ. Τζανακόπουλος είναι σε τραγικά δύσκολη θέση και δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε μια λέξη για να δικαιολογήσει τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Αποτυχίες που δυστυχώς κοστίζουν πανάκριβα σε όλους τους Έλληνες», απάντησε η ΝΔ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε στο παραλήρημα του διχαστικού του λόγου».

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε