Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Σκοτωμός Βούτση – Κωνσταντοπούλου για τα αποθεματικά της Βουλής

Σκοτωμός Βούτση – Κωνσταντοπούλου για τα αποθεματικά της Βουλής

Ένα… τιτίβισμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν αρκετό για να “φουντώσει” την (έτσι κι αλλιώς άγρια) κόντρα της πρώην προέδρου της Βουλής με τον διάδοχό της Νίκο Βούτση. Αυτή τη φορά, αιτία ήταν τα αποθεματικά της Βουλής.

Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter, η πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι μιλώντας σήμερα Πέμπτη (05.11.2015) στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος της Βουλής ο Νίκος Βούτσης ότι τα αποθεματικά των ταμείων χρησίμευσαν για αποπληρωμή χρέους και ως “καβάτζα”.

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις τι έγινε με τα αποθετικά, πως χρησιμοποιήθηκαν και γιατί η κυβέρνηση είχε ζητήσει και εκείνα της Βουλής. Υποστήριξε επίσης ότι κατά τη δική της προεδρία “σε πείσμα των επιθέσεων Μάρδα-Δραγασάκη-Μαξίμου δεν πειράχτηκε ούτε ευρώ”.

Το post της Ζωής Κωνσταντοπούλου

 

Σήμερα στο Δ.Σ. του Ιδρύματος της Βουλής, ο κ. Βούτσης είπε ότι τα αποθεματικά των ταμείων χρησίμευσαν για αποπληρωμή χρ…

Posted by Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou on Thursday, 5 November 2015

Η απάντηση Βούτση

Σκληρή ήταν η απάντηση από κύκλους του Προέδρου της Βουλής στα τιτιβίσματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Χαρακτηριστικά, κατήγγειλαν για «απαράδεκτη παραποίηση στα λεγόμενα του Προέδρου της Βουλής, σε σχέση με την αξιοποίηση των αποθεμάτων του δημοσίου το προηγούμενο διάστημα» και πρόσθεταν «ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε δύο φορές, μιλώντας στο ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής, ότι απέναντι στον πόλεμο που δεχόταν η κυβέρνηση, τα αποθεματικά αξιοποιήθηκαν ως «καβάτζα», ενόψει της διαπραγμάτευσης και βεβαίως δεν σπαταλήθηκαν για αποπληρωμή χρέους. Επ’ αυτού του θέματος, η Βουλή είχε πάρει αποφάσεις, μετά από αναλυτική συζήτηση.

Εξέφρασαν μάλιστα τη διαφωνία τους διότι με ευθύνης της κυρίας Κωνσταντοπούλου, η Βουλή δεν συνέβαλε σ’ αυτήν την προσπάθεια, σε αντίθεση με πολλούς Οργανισμούς και ΟΤΑ που ανταποκρίθηκαν. «Πέραν των παραπάνω δεν πρόκειται να επανέρθουμε σχετικά με τα αναφερόμενα στα καθημερινά tweets, που έχουν ως μόνο σκοπό, τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων», τόνιζαν οι συνεργάτες του κ. Βούτση.

«Αρκεί να επισημάνουμε, ότι οι αιτιάσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου για οποιοδήποτε θέμα, θα μπορούσαν να είχαν κατατεθεί και να έχουν απαντηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας της, εάν είχε συγκαλέσει – έστω και μια φορά- το ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής, στο οποίο συμμετέχουν πρώην Πρωθυπουργοί και πρώην Πρόεδροι της Βουλής» κατέληξαν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε