Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σκουρλέτης για ΝΔ: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Σκουρλέτης για ΝΔ: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης
photo intime

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» αναφέρει ο Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σε ανάρτηση στο twitter σημειώνει πως: «Σε σχέση με τις αυθαίρετες ερμηνείες της ΝΔ έχω να τους θυμίσω τη λαϊκή παροιμία “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”» και παραπέμπει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφ. Των Συντακτών».

Ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” τόνισε επίσης πως κάποιοι αντιμετωπίζουν επιθετικά τη Δικαιοσύνη επειδή κάνει τη δουλειά της. Επισημαίνει ότι το σκάνδαλο «Novartis είναι υπαρκτό και ότι υπάρχει λαϊκή απαίτηση να διερευνηθούν τα σκάνδαλα. Αναφερόμενος στην Προοδευτική Συμμαχία τονίζει ότι συνιστά απάντηση στην άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στη ανάγκη να κατατεθεί μια εναλλακτική πρόταση σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε να εγκαταλειφθούν οι πολιτικές της ακραίας λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στα πολιτικά πρόσωπα που πλαισιώνουν τη συμμαχία και τον ρόλο τους στο παρελθόν, τονίζει ότι η κρίση μας έκανε όλους να βλέπουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο, προσθέτει, όμως, ότι αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη όταν βρισκόταν στο 3% τα λέει και τώρα. Σχολιάζοντας το θέμα της φωτογράφισης του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, επεσήμανε: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα το γεγονός, ελπίζω ακόμα και τώρα να ήταν μια αστοχία της στιγμής. Άλλο η ανεκτικότητα της δημοκρατίας και άλλο να συναγελάζεσαι με του υμνητές των Ναζί. Ασφαλώς και πρέπει να υψώσουμε ένα ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό τείχος «αποκλεισμού» απέναντι στο φασισμό. Ας ήμαστε προσεκτικοί».

Όσον αφορά την υπόθεση Πετσίτη τόνισε ότι “Σίγουρα τον έχει πάρει κάπου το μάτι μου. Γνωρίζω αυτό που επιβεβαίωσε και ο Νίκος Παππάς για τη φιλική σχέση που είχαν από την Καισαριανή. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι προς εξέταση. Εγώ καταλαβαίνω τις ευαισθησίες του κόσμου που επειδή έχει περάσει όλα τα προηγούμενα, όταν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκιά τέτοιων πρακτικών, να θέλει να δοθούν απαντήσεις. Αυτό λοιπόν πρέπει να το κάνουμε όλοι όσοι κατέχουμε δημόσια αξιώματα.

Με αυτή την έννοια θεωρώ ότι είναι σε θετική κατεύθυνση οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης που θέλουν να διευκολύνουν την οποιαδήποτε συζήτηση. Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, στο πλαίσιο της τακτικής που σας ανέφερα πριν λίγο. Αφήνει να διαρρεύσουν «ειδήσεις» και βάζει λόγια στο στόμα της Αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, τα οποία στη συνέχεια η Αρχή τα διαψεύδει. Όλο αυτό βέβαια η Ν.Δ. δεν το κάνει μόνο επίσημα αλλά με άλλους τρόπους, μέσα από τα ορκισμένα υπέρ της και υπέρ της διαπλοκής μέσα ενημέρωσης. Και έτσι διαχέει γενικά ευθύνες για να συγκαλύψει τις δικές της, τους πραγματικούς δηλαδή ενόχους. Αν υπάρχει κάτι προς διαλεύκανση, ασφαλώς και είμαι”.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις