Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκουρλέτης: Δεν κόβεται το ρεύμα σε όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο

Σκουρλέτης: Δεν κόβεται το ρεύμα σε όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο

Ευαισθησία για τους οικιακούς και αγροτικούς απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ εξέφρασε την Παρασκευή (13.11.2015) στη Βουλή ο Πάνος Σκουρλέτης, όχι όμως και για αυτούς των δημοτικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, κατά την συζήτηση της κύρωση της συμφωνίας για το Πρωτόκολλο του Κιότο για την αλλαγή του κλίματος, αναφέρθηκε και στο θέμα των ημερών που είναι το κόψιμο ρεύματος από την ΔΕΗ σε ληξιπρόθεσμους καταναλωτές της.

Όπως ανέφερε «τα χρέη της ΔΕΗ ανέρχονται σε 2.200.000 και πρέπει να γίνει ένα «νοικοκύρεμα με ευαισθησία». Καμία, είπε, παροχή που ανήκει σε δικαιούχο κοινωνικού τιμολογίου δεν κόβεται, σε κανέναν με ανάγκη δεν κόβεται το ρεύμα του… όπως και σε κανένα αγρότη και η ΔΕΗ είναι σε διαρκή επικοινωνία σε αυτούς τους συμπολίτες μας.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν επιχειρήσεις, μεγάλα ξενοδοχεία στη Ρόδο που δεν πληρώνουν επί χρόνια. Αυτοί κάποια στιγμή να πληρώσουν. Υπάρχουν δημοτικές επιχειρήσεις που έχουν να πληρώσουν από το 2012 και όχι γιατί δεν μπορούν… Γιατί όταν τους είπαμε ότι θα τους κοπεί το ρεύμα αμέσως βρήκαν τα χρήματα και εντάχθηκαν σε διακανονισμό και πλήρωσαν».

Φωτογραφίζοντας, έτσι ο κ. Πάνος Σκουρλέτης εμμέσως πλην σαφώς και τις δημοτικές αρχές στους «μπαταχτσήδες», δηλαδή σε αυτούς που ενώ έχουν δεν πληρώνουν…

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισε την παρέμβασή του ανεβάζοντας τους «ρητορικούς» του τόνους λέγοντας «πως υπάρχει ανάγκη για νοικοκύρεμα, με κοινωνική ευαισθησία για όσους έχουν πραγματική ανάγκη και όχι για αυτούς που μπορούν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν. Γιατί αυτούς όλους, στο τέλος θα κληθούμε να τους πληρώσουμε όλοι εμείς..».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε