Πολιτική

Σκουρλέτης για πολυνομοσχέδιο: “Δεν θα πάψουμε να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό”

«Οι επιπτώσεις του προγράμματος είναι βαριές, όμως δεν είναι το δικό μας πρόγραμμα. Είναι προϊόν ενός άγριου εκβιασμού. Θα προσπαθήσουμε, μέσω αξιολόγησης, να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις και να δώσουμε παραγωγική ώθηση στην οικονομία. Εκεί θα κριθούμε και θα κριθούμε σύντομα. Δεν θα πάψουμε ποτέ να λέμε την αλήθεια στον λαό».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή, στη συζήτηση κατ’ άρθρον του πολυνομοσχεδίου από τις συναρμόδιες επιτροπές, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Σκουρλέτης: «Έχουμε συνείδηση των δυσκολιών, και παρά της δυσκολίες, μας χαρακτηρίζουν οι κοινωνικές ευαισθησίες και οι πολιτικές της αναδιανομής και της προστασίας των κοινωνικά αδύναμων»

Στη συνέχεια, ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για πολιτική σαμποτάζ και απουσία κάθε εναλλακτικής πρότασης. «Με αυτό το μείγμα νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού, με στοιχεία χουλιγκανισμού, δεν τιμάτε τις παραδόσεις του χώρου σας. Έχετε, όμως, υποστηρικτές τα ΜΜΕ με τις σχέσεις και τη διαπλοκή που κάνουν τη νύχτα μέρα», σημείωσε.

Για το «ταμείο αξιοποίησης και όχι ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει διαφορετική προσέγγιση, με σαφείς καθαρούς και όρους, και καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. «Συζητάμε με τα χέρια πάνω στο τραπέζι και αυτό το αναγνωρίζει η αγορά» επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά τους τομείς της ενέργειας, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είχε δύο σημαντικές πολιτικές επιτυχίες. Την ακύρωση με νόμο της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» και της δρομολογημένης ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.

Ακολούθως, είπε ότι στη ΔΕΠΑ «μετά από χρόνια υλοποιείται ένα ολόκληρο σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου» και συμπλήρωσε ότι τα κέρδη των ΕΛΠΕ έχουν φθάσει σε ύψος ρεκόρ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν ήδη υποχωρήσει, παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικής συμμετοχής σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ και αποκάλυψε προχωρημένες συζητήσεις με την Ουκρανία για drones
Κυριάκος Μητσοτάκης 85