Πολιτική

Σκουρλέτης: Υπό δημόσιο έλεγχο τα δίκτυα μεταφοράς διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας

Τα δίκτυα μεταφοράς διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να είναι κάτω από δημόσιο έλεγχο και δημόσιο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να επιβάλει ότι πρέπει να υιοθετήσουμε τη λογική της εκχώρησης αυτών των δικτύων σε ιδιώτες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις θέσεις αυτές που βασίζονται όπως ειπε στις αρχές της κυβέρνησης αλλά και στην Ευρωπαϊκή εμπειρία, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που διοργάνωσε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) – Χρηματοδοτικός Μηχανισμός (ΜΧ) 2009-2014.
Μιλάμε, τόνισε ο υπουργός, για βασικές υποδομές που ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι θα πρέπει να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και παρέσχε διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη της προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα των δικτύων.
Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως στρατηγικής σημασίας τον τομέα των ΑΠΕ, τονίζοντας ότι η αξιοποίηση του εγχώριου δυναμικού των ΑΠΕ θα συμβάλλει στη διαφοροποίηση του εθνικού ενεργειακού μίγματος, στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και στη συμμετοχή της στην προστασία του κλίματος.

Για την περίοδο 2009-2014 ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος χρηματοδοτεί στη χώρα μας προγράμματα ενίσχυσης των υπηρεσιών υποδοχής μεταναστών και παροχής ασύλου, κοινωνικές υποδομές, δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας, στήριξης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, καθώς και την ακαδημαϊκή έρευνα. Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης, για την περίοδο αυτή, ανέρχεται σε 63,4 εκατ. Euro.
Τον περασμένο Αύγουστο ο υπουργός ΥΠΕΝ υπέγραψε την ένταξη δέκα έργων, με βασικό στόχο την αύξηση της συμμετοχής των AΠΕ στην παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. Εκτός απο τις ανανεώσιμες πηγές το υπουργείο συμμετέχει και στο προγραμμα διαχείρισης υδάτινων πόρων του ΕΟΧ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στέφανος Μάνος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «αντισυμβατικό μεταρρυθμιστή» – Οι άγνωστες πτυχές του πρώην υπουργού
Οι αποχαιρετισμοί από διαφορετικές πλευρές του πολιτικού φάσματος συγκλίνουν έτσι στην εικόνα ενός πολιτικού που επέμενε στις ιδέες του, συχνά με πολιτικό κόστος, και άφησε διακριτό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της Μεταπολίτευσης
Στέφανος Μάνος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο: «Η σκέψη μας με αυτούς που δίνουν αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές»
«Η μεγάλη αυτή ημέρα της ορθοδοξίας, είναι πάντα μία ευκαιρία αναστοχασμού και αναζήτησης της δύναμης που μας δίνει η πίστη μας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες«, είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
82
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 8
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 40