Σκρέκας: Και ανάπτυξη και περιβάλλον – Τι ειπώθηκε στην παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Στα μέτρα για τη σωτηρία και τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τις ιδιωτικοποιήσεις και την αναμόρφωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αναφέρθηκε ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης του υπουργείου στον νέο υπουργό Κώστα Σκρέκα.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι σήμερα μιλάμε για μια καινούργια ΔΕΗ, και αυτό πιστώνεται τόσο στη διοίκηση της επιχείρησης, όσο και στην κυβέρνηση ενώ για τις ΑΠΕ σημείωσε πως με τα πρόσφατα μέτρα διασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του Ειδικού Λογαριασμού των ΑΠΕ σε ορίζοντα δεκαετίας, και τέθηκαν οι βάσεις για τη σταδιακή ένταξή τους στην αγορά ενέργειας.

Στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, στάθηκε στους διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη για τον ΔΕΔΔΗΕ, τη ΛΑΡΚΟ, τις ΔΕΠΑ Υποδομών και Εμπορίας καθώς και την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου της Καβάλας.

Υπογράμμισε επίσης το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης και το σχέδιο δίκαιης μετάβασης των περιοχών που πλήττονται από αυτήν, τα διεθνή ενεργειακά πρότζεκτ, την απλούστευση των περιβαλοντικών αδειοδοτήσεων, το πλαίσιο προστασίας των περιοχών Natura, το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», την απαγόρευση των πλαστικών μίας χρήσης, το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων με τη δημοπράτηση σύγχρονων μονάδων, την πρόοδο του Κτηματολογίου (η κτηματογράφηση ανέβηκε από το 28% στο 65% σε 16 μήνες καλύπτοντας το 93% της επικράτειας), το νόμο για τη χωροταξία και τις χρήσεις γης κ.α.

«Η ισχυρή, αειφόρος και βιώσιμη Ανάπτυξη της χώρας μας περνάει μέσα από τον ενεργειακό κλάδο. Και στο δίλημμα περιβάλλον ή ανάπτυξη, θα πω ανάπτυξη και περιβάλλον», τόνισε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. «Μόνον έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια ισχυρή, μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Προστατεύοντας το περιβάλλον για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε κλάδοι όπως η βιομηχανία, ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας να μπορέσουν να αναπτυχθούν», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος δε στον κ. Χατζηδάκη, τόνισε: «Τώρα με τη νέα ομάδα, με τον Γιώργο Αμυρά και τον Νίκο Ταγαρά, να είστε βέβαιοι ότι με άοκνη εργασία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με συγκεκριμένο προσανατολισμό, θα καταφέρουμε το έργο που εσύ ξεκίνησες, να το ολοκληρώσουμε και να δώσουμε την ευκαιρία στον πρωθυπουργό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη διακυβέρνηση αυτής της χώρας και από αυτόν τον τομέα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Γεννηματά: Όχι αστυνομία στα ΑΕΙ – Τι λέει για Μπάιντεν, Μπεκατώρου και Τουρκία

Γεννηματά: Όχι αστυνομία στα ΑΕΙ – Τι λέει για Μπάιντεν, Μπεκατώρου και Τουρκία

Θέση πήρε η Φώφη Γεννηματά στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τάχθηκε υπέρ της θέσπισης κάρτας ... Διαβάστε περισσότερα
Οικονόμου: Ο Κουφοντίνας προπαθεί να εκβιάσει για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση

Οικονόμου: Ο Κουφοντίνας προπαθεί να εκβιάσει για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά ταυτόχρονα δεν εκβιάζεται» δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και την απεργία ... Διαβάστε περισσότερα
Άρθρο Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δεν είναι περιορισμός είναι λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας

Άρθρο Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δεν είναι περιορισμός είναι λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας

Τους λόγους που προτείνει το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ενόψει καλοκαιριού αναλύει σε άρθρο του στο Euractiv και τη γερμανική ιστοσελίδα Das Morning Briefing ο Κυριάκος ... Διαβάστε περισσότερα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η εστίαση δεν θέλει να ανοίξει ακόμα – Ο θαυμασμός του για την Lady Gaga

Άδωνις Γεωργιάδης: Η εστίαση δεν θέλει να ανοίξει ακόμα – Ο θαυμασμός του για την Lady Gaga

«Δεν βιάζεται να ανοίξει η εστίαση», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο Mega. «Δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν ... Διαβάστε περισσότερα