Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σκυλακάκης στο Economist 2022 για τις εκλογές: Το ρίσκο πηγαίνει πλέον ακόμη πιο μακριά

Σκυλακάκης στο Economist 2022 για τις εκλογές: Το ρίσκο πηγαίνει πλέον ακόμη πιο μακριά

«Το ρίσκο των εκλογών πηγαίνει πλέον ακόμη πιο μακριά, όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός. Θα έχουμε εκλογές όταν θα πρέπει να έχουμε, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Ο πολιτικός κύκλος είναι για εμάς σημαντικός, αλλά πιο σημαντικό είναι να κάνουμε τη δουλειά, σε πολύ δύσκολους καιρούς», αυτό τόνισε, μεταξύ των άλλων ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Σκυλακάκης ,αναφέρθηκε επίσης στην πορεία υλοποίησης του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς πόρους, τονίζοντας ότι δάνεια συνολικής αξίας άνω των 2,5 δις έχουν ήδη προεγκριθεί από τις ελληνικές τράπεζες για επενδυτικά projects.

Παράλληλα σημείωσε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να δουλέψει μόνο αν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και τώρα πια αυτό γίνεται».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στον τρόπο της δημόσιας διοίκησης, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «πάντα υπήρχε πρόβλημα, αλλά κανείς δεν είχε προσφέρει κίνητρα στη διοίκηση για να δουλέψει. Τώρα τα προσφέρουμε, με μπόνους παραγωγικότητας σε κρίσιμους τομείς».

Στο συνέδριο μίλησε και ο πρώην επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης παρέχει περισσότερα καρότα παρά μαστίγια, αποκαθιστώντας στη συνείδηση πολιτών και κυβερνήσεων τα προβλήματα που προκύπτουν από την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας όπως αυτή απορρέει από τη συμμετοχή σε μια νομισματική ένωση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις