Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Σοφία Νικολάου: Δεν κλήθηκα ποτέ για εξηγήσεις – Τι θα γίνει με την υποψηφιότητά της

Σοφία Νικολάου: Δεν κλήθηκα ποτέ για εξηγήσεις – Τι θα γίνει με την υποψηφιότητά της

«Δεν κλήθηκα για εξηγήσεις» σημείωσε κατηγορηματικά η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας για όσα διέρρευσαν σχετικά με το πόρισμα του ΣΔΟΕ και τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου ύψους ύψους 2 εκατ. ευρώ μετά τις απευθείας αναθέσεις την περίοδο του κορονοϊού.

Η Σοφία Νικολάου βρέθηκε καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και μίλησε για την επίμαχη πορισματική αναφορά από το ΣΔΟΕ και ξεκαθάρισε πως είχε προαναγγελθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον κ. Πολάκη όταν επισκέφθηκε το ΣΔΟΕ και υποστήριξε πως η εν λόγω αναφορά υποβλήθηκε βιαστικά για να δημοσιευτεί σε εφημερίδα, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες.

«Για τον λόγο αυτό ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας, άσκησε ποινική δικογραφία σε βάρος των ελεγκτών του ΣΔΟΕ που έκαναν την αναφορά», ανέφερε η Σοφία Νικολάου. Πρόσθεσε, δε, πως από την πορισματική αναφορά απουσίαζε ένα βασικό έγγραφο που βεβαιώνει ότι όλες οι συμβάσεις που έγιναν από την ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής την περίοδο της πανδημίας ήταν καθ’ όλα νόμιμες.

Η ίδια ήταν κατηγορηματική λέγοντας, πως «δεν κλήθηκα για εξηγήσεις και δεν σκέφθηκα να παραιτηθώ από υποψήφια».

Τέλος, η πρώην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, αναφέρθηκε στην απάντηση που έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με την υποψηφιότητα της, ο οποίος είπε πως μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων καμιά υποψηφιότητα δεν είναι δεδομένη κι αυτό προφανώς ισχύει για τη δική της. Ωστόσο η ίδια επεσήμανε πως η δική της υποψηφιότητας έχει ανακοινωθεί από το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις