Πολιτική

Σοφία Ζαχαράκη: Διερευνούμε τη δυνατότητα να συνεχιστεί το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

«Να θεωρείτε ότι είμαι πρέσβειρα της Καστοριάς στο τουριστικό σας προϊόν» τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη απευθυνόμενη στον δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο δημαρχείο της πόλης τονίζοντας ότι «θέλουμε να κτίσουμε έναν προορισμό βιώσιμο με τα χαρακτηριστικά του φυσικού και περιβαλλοντικού πλούτου που διαθέτει η περιοχή».

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού που μπορούν να αξιοποιηθούν» τόνισε η κ. Ζαχαράκη, ενώ αναφέρθηκε και στα προϊστορικά και βυζαντινά μνημεία που αποτελούν τον φυσικό πλούτο της περιοχής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε στοιχεία που βρίσκονται στον πυρήνα της ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού όπως «η αξιοποίηση των ορεινών καταφυγίων και των περιπατητικών μονοπατιών στον Γράμμο, οι ιαματικές πήγες στην περιοχή του Άργους Ορεστικού αλλά και η τοπική παραδοσιακή γαστρονομία».

Ο δήμαρχος Καστοριάς ζήτησε από την πλευρά του «γενναία υποστήριξη σε θέματα εξωστρέφειας και προβολής της Καστοριάς» με τη συνδρομή των οργανισμών που ανήκουν ή εποπτεύονται από το υπουργείο Τουρισμού όπως EOT, Marketing Greece, «την διοργάνωση υπό την αιγίδα του υπουργείου ενός Αναπτυξιακού Τουριστικού Συνεδρίου» στην πόλη και την συμβολή του υπουργείου «στην ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής της λίμνης Ορεστιάδας, που εντάσσεται στο δίκτυο NATURA 2000».

Σε σύσκεψη που ακολούθησε με εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων από τον χώρο των επιχειρήσεων γούνας, των ξενοδοχείων, του Εργατικού Κέντρου, και το χώρο της εστίασης, η κ. Ζαχαράκη δήλωσε ότι «όλα δείχνουν πως φεύγουμε από την πανδημία, φαίνεται ότι ο κόσμος επανέρχεται στην κανονικότητα με αποτέλεσμα οι τουριστικοί προορισμοί το επόμενο διάστημα να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος». Ανέφερε ότι «η καμπάνια του ΕΟΤ που “τρέχει” ήδη στην Ελλάδα για τον ορεινό και χειμερινό τουρισμό θα βοηθήσει σημαντικά».

Μίλησε με θερμά λόγια για τα αποτελέσματα του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» που έτρεξε το 2021 σημειώνοντας ότι «ήταν το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής πρόγραμμα του Ελληνικού Τουρισμού προσφέροντας ανάσες στο ξενοδοχειακό κλάδο αλλά και στην εστίαση» και συμπλήρωσε ότι «ερευνάται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών η εξεύρεση πόρων για τη συνέχιση του προγράμματος και το 2022».

Μετά τη σύσκεψη των φορέων, που πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Απόζαρι στην βόρεια πλευρά της πόλης, η Σοφία Ζαχαράκη περιηγήθηκε στους χώρους του μοναδικού σωζόμενου τριώροφου Αρχοντικού που θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιόδου της Τουρκοκρατίας. Κατασκευάστηκε το 1754, χρειάστηκαν σημαντικές σωστικές παρεμβάσεις αποκατάστασης στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου όσο και στον ζωγραφικό διάκοσμο των τοιχογραφιών και των ξύλινων κατασκευών, ενώ σήμερα λειτουργεί ως επισκέψιμο μνημείο με την ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού.

Η υφυπουργός Τουρισμού ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα της περιοδείας της στην ΠΕ Καστοριάς στο Επισκοπείο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Σαμαρά: «Αν κάποιοι παλιοί πολιτικοί ανακάλυψαν τα ρουσφέτια το 2026, πάμε να ανακαλύψουμε την Αμερική» – Υποχρεωτική η άρση ασυλίας
«Ακούω για κακουργήματα. Δεν υπάρχει κακούργημα εξ αμελείας. Υπάρχει δόλος. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας αλλά είναι άλλο το κακούργημα και άλλο το πλημμέλημα»
Παύλος Μαρινάκης
Στο φως οι διάλογοι της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είμαι η Κατερίνα Παπακώστα βουλευτής Τρικάλων» – «Να κόψουμε να τα βάλουμε στους δικούς μας»
Οι συνομιλίες αυτές, που έχουν καταγραφεί την περίοδο 2020-2021, αφορούν πολιτικά πρόσωπα, στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και παραγωγούς, και επικεντρώνονται στον τρόπο διαχείρισης και κατανομής των κοινοτικών επιδοτήσεων
Η Κατερίνα Παπακώστα 28
Ορκίστηκαν οι Μαργαρίτης Σχοινάς, Ευάγγελος Τουρνάς και Μακάριος Λαζαρίδης
Στο νέο σχήμα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς με υφυπουργό τον Μακάριο Λαζαρίδη, ενώ το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας περνά στον Ευάγγελο Τουρνά
Η ορκωμοσία Σχοινά, Λαζαρίδη και Τουρνά 9
Ανασχηματισμός: Η πιο δύσκολη απόφαση του Κυριάκου Μητσότακη, στον απόηχο των δικογραφιών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ  
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η άρση ασυλίας δεν συνιστά τεκμήριο ενοχής, επισημαίνοντας ότι άλλο η ποινική αξιολόγηση και άλλο η πολιτική διαχείριση κάθε υπόθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης 73
Κυριάκος Βελόπουλος: Θα έχουμε κυβέρνηση με υπόδικους βουλευτές – Πιστεύω τον Σεπτέμβριο θα γίνουν εκλογές
Όπως είπε, εάν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός θα έδινε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να μιλήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ώστε να δεσμευτούν οι περιουσίες όλων όσων εμπλέκονται
Κυριάκος Βελόπουλος