Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Σοφία Ζαχαράκη: Ήμουν στα γραφεία και περίμενα τη σύλληψη αλλά… δεν ήρθαν – video

Σοφία Ζαχαράκη: Ήμουν στα γραφεία και περίμενα τη σύλληψη αλλά… δεν ήρθαν – video
Φωτογραφία Eurokinissi

Η αναζήτηση στο διαδίκτυο που δεν έχει τις… δευτεροβάθμιες αποφάσεις, η αναμονή για τη σύλληψη και η μεταμεσονύχτια “απελευθέρωση”. Η Σοφία Ζαχαράκη εμφανίστηκε για να μιλήσει για τη μήνυση από τον Κώστα Βαξεβάνη και την αναμονή της σύλληψης που δεν ήρθε ποτέ.

Ήταν μεσάνυχτα όταν η Σοφία Ζαχαράκη αποφάσισε να βγει από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς. Εκεί βρισκόταν από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης την ενημέρωση για τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος της ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης και τη… διπλή επίσκεψη της αστυνομίας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να τη συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

«Αμέσως μόλις ενημερώθηκα, επέστρεψα» είπε μιλώντας το πρωί της Τρίτης (04.09.2018) στην τηλεόραση ΣΚΑΙ. «Με έψαξαν δυο φορές. Περίμενα να έρθουν και τρίτη αλλά δεν ήρθαν. Δεν φοβάμαι, δεν φοβήθηκα κανέναν» είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως αν η αστυνομία την αναζητούσε και τρίτη φορά, θα ακολουθούσε τους αστυνομικούς που θα τη συλλάμβαναν. Ερωτηθείσα γιατί δεν παρουσιάστηκε μόνης της σε αστυνομικό τμήμα, είπε πως βρισκόταν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας «εκεί όπου θεσμικά απαιτεί ο ρόλος μου».

Η Σοφία Ζαχαράκη επιτέθηκε στον Κώστα Βαξεβάνη επαναλαμβάνοντας πως δεν είναι απλός ιδιώτης αλλά «λειτουργεί ως βραχίονας της κυβέρνησης», που εκτοξεύει «λάσπη και συκοφαντία». «Τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του μερικές φορές προαναγγέλλονται από το Μαξίμου. Ρίχνουν λάσπη και ο ίδιος δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τα πρόσωπα που συκοφαντεί», είπε.

Οι καταδίκες και η… αναζήτηση στο διαδίκτυο

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως δεν θέλει να συνεχίσει τον διάλογο με τον Κώστα Βαξεβάνη γιατί «το θέμα έχει πάρει τη νομική οδό». Είπε μάλιστα ότι ο διάλογος αυτός δεν έπρεπε να έχει ξεκινήσει καν.

Όσον αφορά στην αναφορά της στο θέμα που προκάλεσε την όλη ένταση, τις καταδίκες και τις αθωώσεις του Κώστα Βαξεβάνη, η Σοφία Ζαχαράκη εξήγησε την αναφορά της ως εξής: «Σε οποιαδήποτε απλή περιήγηση στο διαδίκτυο, ένας απλός ιδιώτης και ένας άνθρωπος που δεν έχει τις εξειδικευμένες νομικές γνώσεις, ούτε μπόρεσε να ακολουθήσει τι έγινε δευτεροβάθμια με τις υποθέσεις του κ. Βαξεβάνη, μιλάει για καταδίκες του κ. Βαξεβάνη σε πολλές περιπτώσεις.

Εγώ ανέφερα πρωτόδικες αποφάσεις, δεκάδες άνθρωποι ένιωσαν την ανάγκη να κάνουν μήνυση στον κ. Βαξεβάνη, καλοί δικαστές σε πρωτοβάθμιο επίπεδο έχουν δικάσει τις υποθέσεις. Από εκεί και πέρα, το να μην είμαι εγώ ενημερωμένη για το δεύτερο βαθμό είναι κάτι που πράγματι μπορεί να έχει συμβεί».

Σημείωσε ωστόσο ότι το να μην είναι η ίδια ενημερωμένη «δεν αναιρεί το βασικό αίτιο, το οποίο είναι ότι ένας άνθρωπος νιώθει την άνεση να ρίχνει λάσπη σε πολιτικούς αντιπάλους, το έχει κάνει μάλιστα στη Νέα Δημοκρατία κατ’ εξακολούθηση, σε συγγενικά πρόσωπα του προέδρου αλλά και στενούς συνεργάτες».

Χαρακτήρισε ανήκουστο αυτό που έγινε, σημειώνοντας πως δεν έχει επαναληφθεί στα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση. Στην επισήμανση των δημοσιογράφων πως η διαδικασία του αυτοφώρου έχει κινηθεί και για τον Κώστα Βαξεβάνη, η Σοφία Ζαχαράκη είπε: «Εδώ η διαφορά είναι χαρακτηριστική, μιλάμε για αναπληρώτρια εκπρόσωπο κόμματος, είναι θεσμικός ο ρόλος, εγώ δεν είμαι ιδιώτης. Με καλείτε να εκφράζω πολιτικές κρίσεις. Αν αυτό ξέρουμε ότι τίθεται από αμφισβήτηση, να το ξέρουμε».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις