Πολιτική

Σόιμπλε: Δεν μας… αγάπησε ξαφνικά, αλλά δίνει λύση για το χρέος; [vid]

Λύση στο ελληνικό ζήτημα αναζητά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -η οποία συνδέεται απευθείας με το θέμα του χρέους- ούτως ώστε να μην επηρεασθεί η εκλογική διαδικασία στη Γερμανία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το newsit.gr, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η «χρυσή τομή» ανάμεσα στο Βερολίνο και το ΔΝΤ σχετικά με το χρέος, παρά την -τουλάχιστον επίσημα- σύγκλιση απόψεων σχετικά με την διαπραγμάτευση στην Ουάσινγκτον.

Στη Γερμανία όμως έπονται εκλογές και για τον λόγο αυτό (και όχι επειδή ξαφνικά μας… συμπάθησε) ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φαίνεται πως έχει κάνει μια πρόταση προς τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν για το θέμα της Ελλάδας και του χρέους.

Την πρόταση αυτή αποκάλυψε η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη, στην εκπομπή «Ακραίως», στον ΣΚΑΪ. Όπω τόνισε, κινείται στη λογική πως «δεν είναι δυνατόν να χάσαμε τόσο χρόνο και να καταβάλαμε τόσο κόπο και τώρα να τα σπάσουμε».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λοιπόν, φέρεται να έχει προτείνει να μπει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα τώρα, με ένα μικρό ποσό της τάξεως των 3- 5 δισ. ευρώ ενώ το δεύτερο σκέλος της πρότασης περιλαμβάνει να αποπληρωθεί το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων της Ελλάδας προς το Ταμείο τον Αύγουστο του 2018 από τον «κουμπαρά» του ESM.

Αν δεχθεί το ΔΝΤ, καθώς του διασφαλίζει τα χρήματα που βάζει και δοθεί και μια έστω αόριστη και γενική υπόσχεση για το θέμα του χρέους, τότε μπορεί να υπάρξει συμφωνία.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της εκπομπής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Σιγή ασυρμάτου για τα δωράκια στα funds – Θα δραπετεύσει ξανά από τη λογοδοσία»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού - Αιχμές για τα «παιχνίδια με τους θεσμούς», την προστασία των δανειοληπτών και τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα
ΠΑΣΟΚ, γραφεία στη Χαριλάου Τρικούπη
Αιχμές Αποστολάκη για τους χειρισμούς Τσίπρα: «Δεν εκτίμησε τη δουλειά των παλιών συνεργατών του, δεν τους αξιοποίησε»
«Προσπαθεί να δείξει ότι έχει μάθει από τα λάθη του», εκτιμά ο πρώην υπουργός Άμυνας, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία του πολιτικού rebranding θα κριθεί από το αποτέλεσμα
Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Αποστολάκης
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη για το «δώρο» στα funds: «Σας ξεσκεπάσαμε» – «Αύριο οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις στη Βουλή»
Με βίντεο στο TikTok, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «πρωτοφανή μεθόδευση» και απαιτεί απαντήσεις για τη σκοπιμότητα του άρθρου 23
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
ΕΛΑΣ κατά Μητσοτάκη για ακρίβεια, στέγη και διαφθορά
Σφοδρή αντιπαράθεση με φόντο τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha 989 - Στο επίκεντρο οι επιδοτήσεις που τροφοδοτούν τις ανατιμήσεις, η άρνηση μείωσης των έμμεσων φόρων και η μεταφορά της ευθύνης για τη στέγαση στην αυτοδιοίκηση
ΕΛΑΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το rebranding δεν είναι παρθενογένεση είναι επανατοποθέτηση προϊόντος – Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για νέα πολεμική ένταση στον Κόλπο
«Ο κ. Τσίπρας μου επιτίθεται προσωπικά ο ίδιος και τα φερέφωνά του από τότε που εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΔ - Εμένα τη γυναίκα μου τα παιδιά μου και δεν του βγήκε σε καλό»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha 98,9 21
Κόντρα Τσίπρα – Γεωργιάδη: «Ικανός για show, αλλά το ΕΣΥ καταρρέει» – «Σε βλέπω τρίτο όπως το πας»
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με αφορμή την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Άδωνις Γεωργιάδης και Αλέξης Τσίπρας