Πολιτική

Σόιμπλε: Λυπάμαι για τους Έλληνες – Ανεύθυνη η συμπεριφορά της Κυβέρνησης

- Προκλητικά σκληρός απέναντι στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
- “Χάσιμο χρόνου” όσα ζητάει η Ελληνική κυβέρνηση λέει ο Β. Σόιμπλε
- Μιλάει για “πόκερ” ενόψει Eurogroup και ότι δεν ξέρει εάν οι Έλληνες θέλουν τη βοήθεια της Ευρώπης
- Σακελλαρίδης: δεν παίζουμε πόκερ, δεν μπλοφάρουμε, θέλουμε πολιτική λύση

Ξεσπάθωσε με σκληρές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και ειδικότερα της νέας κυβέρνησης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε Γερμανικό Ραδιόφωνο.

Ο κ. Σόιμπλε είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ πως “λυπάται για τους ΄Ελληνες”, κάνοντας παράλληλα λόγο για “ανεύθυνη” συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης.

Σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει διπλωτική γλώσσα ο Β. Σόιμπλε είπε πως η Γερμανία δεν θέλει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει κάτι τέτοιο και να λάβει περαιτέρω βοήθεια από την ΕΕ, θα πρέπει η κυβέρνηση να πληροί τουλάχιστον το μίνιμουμ των προϋποθέσεων.

Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. “Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες” δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως “ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ”.

Μάλιστα αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε “χάσιμο χρόνου”.

Αν και ο κ. Σόμπλε τονίζει ότι στόχος όλων είναι η χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική δεν παραλείπει να θυμίσει ότι πολλοί συνάδελφοί του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρουν στο μεταξύ ότι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες τους είναι χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας.

Η απάντηση Σακελλαρίδη στον Β. Σόιμπλε

“Το ποιος είναι ανεύθυνος και ποιος είναι υπεύθυνος είναι υποκειμενικό” είπε μιλώντας στον parapolika 90,1 ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης τονίζοντας πως “θα μπορούσα να απαντήσω και εγώ ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη”. Σε ό,τι αφορά στα περί πόκερ που ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: “Θέλουμε λύση σε πολιτικό επίπεδο, δεν το βλέπουμε σαν πόκερ, ούτε μπλοφάρουμε.”

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παναγιώτης Λαφαζάνης για το βιβλίο Τσίπρα: Είναι πολιτική αυτοκτονία, σκέψη πολιτικού βρυκόλακα να τα βάζει με όλους και να βγάζει λάδι τον εαυτό του
«Τον Αλέξη Τσίπρα το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η πρωθυπουργική καρέκλα. Τίποτα άλλο. Ήταν κυνικός και αδίστακτος. Εγώ τον έβλεπα και φοβόμουν»
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Μόσχα το 2015
10
Νίκος Μωραΐτης: Απόλυτα συμβατή με τη μεγαλομανία Κασσελάκη η φράση «πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου στο Μαξίμου»
«Δεν πειράζει, ας φύγουν, το θέμα είναι ότι έχουμε ένα μεγάλο asset, έχουμε έναν Πρόεδρο ο οποίος μπορεί να αφήσει αποτύπωμα στην Ελλάδα εν δυνάμει μεγαλύτερο και από του Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι δεν είναι;»
Ο Νίκος Μωραΐτης 5
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τις γυναίκες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο μνημείο της Κυριακής Γρίβα: Έχουμε να κάνουμε πολλά για τη βία κατά των γυναίκων
«Έχουμε να κάνουμε πολλά και πρέπει να τα κάνουμε τώρα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πληγή, που υπάρχει και στην ελληνική κοινωνία»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο μνημείο της Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους 10