Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σολομώντεια λύση για Κατσίκη από τους ΑΝΕΛ

Σολομώντεια λύση για Κατσίκη από τους ΑΝΕΛ

Mε την μεσοβέζικη… λύση, “η ΚΟ των ΑΝΕΛ ψηφίζει το άρθρο, ο βουλευτής όμως μπορεί να καταψηφίσει κατά συνείδη”, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος από το βήμα της Βουλής προσπάθησε να γεφυρώσει το χάσμα που αρχικά εμφανίσθηκε να υπάρχει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στην συνέχεια εξελίχθηκε σε διάσταση απόψεων του αγορητή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη με το κόμμα του σε σχέση με την ψήφιση του άρθρου που διευρύνει την δυνατότητα απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς μαθητές.

Η Σολομώντεια λύση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ μπορεί να άργησε, καθώς η από το πρωίας προαναγγελθείσα από τον προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη(!) αποκατάσταση της «γραμμής» των ΑΝΕΛ , αυτή πραγματοποιήθηκε στις 8 το βράδυ από τον κ. Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ μίλησε για έναν κώδικα τιμής που υπάρχει στο κόμμα του, όπου όχι μόνο δεν παίρνουμε βουλευτές που ανεξαρτητοποιούνται από άλλες ΚΟ, αλλά έχουμε και την δυνατότητα της κατά συνείδησης ψήφου. Αυτό άλλωστε, πρόσθεσε, μέχρι σήμερα η ΚΟ των ΑΝΕΛ το έχει αποδείξει 5 φορές που βουλευτές έχουμε ψηφίσει διαφορετικά από τη θέση του κόμματος.

Έτσι και ο κ. Κατσίκης έχει γι αυτό το άρθρο διαφορετική άποψη και δεν θα το ψηφίσει – δεν λέω καλώς ή κακώς- αλλά σας λέω πως η ΚΟ θα ψηφίσει το άρθρο. Μάλιστα ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος θέλησε να «κλείσει» και θέμα ύπαρξης ρωγμών μέσα στις τάξεις των ΑΝΕΛ λέγοντας «σας πληροφορώ πως η κοινοβουλευτική ομάδα μας είναι σαν μια γροθιά»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε