Πολιτική

Σωτήρης Τσιόδρας – κορονοϊός: «Ακούγονται πολλές αντιεπιστημονικές ανοησίες» – Έξαρση σε περιοχές με πολλούς ανεμβολίαστους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι σε όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για τον κορονοϊό και τα εμβόλια εμφανίστηκε ο Καθηγητής Παθολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Αθήνας και τόνισε πως όσοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία του κορονοϊού συμβάλλουν στην «επικοινωνία του κινδύνου», όπως είπε.

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για μελέτες που μιλούν για θεωρίες για την προέλευση του ιού, για την προέλευσή του από εργαστήρια», σημείωσε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, προς τιμήν του ελληνοαμερικανού Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Yale, Ν. Χρηστάκη. Του επιστήμονα που έχει προβλέψει πως η πανδημία του κορονοϊού θα ταλαιπωρήσει τον πλανήτη, έως το έτος 2024.

Αναφερόμενος στην «επικοινωνία του κινδύνου», όπως την χαρακτήρισε, τόνισε πως είναι πολλοί αυτοί που διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πως γίνεται η σύγκριση των δεδομένων», προσθέτοντας πως χρειάζεται  προσεκτική και αμερόληπτη αξιολόγηση των στοιχείων.

Τσιόδρας: Έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με πολλούς ανεμβολίαστους

Ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσιάζοντας στοιχεία για την πανδημία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) προέβλεψε πως έρχεται έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με πολλούς ανεμβολίαστους πολίτες και υπογράμμισε πως, όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών, ενώ το ίδιο ισχύει και με τους θανάτους.

«Όσο περισσότερο εμβολιασμένος είναι ο πληθυσμός, στο 70% με 75%, τόσο μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας», σημείωσε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως,«όσο περισσότερο διστακτικός είναι κάποιος τόσο περισσότερο θα πρέπει να του δώσεις κίνητρα για να εμβολιαστεί».

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε, ωστόσο, πως η Ελλάδα αντεπεξήλθε σε ικανοποιητικό βαθμό με την πανδημία, καθώς στα πρώτα κύματα, οι πολίτες άκουγαν τους ειδικούς και συμμορφώνονταν με τους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό.

«Είναι άδικο να προσπαθείς να συγκρίνεις χώρες που έχουν διαφορετικά μέτρα και διαφορετική αποδοχή των μέτρων και διαφορετική εφαρμογή των μέτρων», ανέφερε συγκεκριμένα.

Από την πλευρά του ο Καθηγητής κ. Ν Χρηστάκης σημείωσε πως θα ήταν τραγική εξέλιξη να ξεφύγει ο ιός από τα εμβόλια και να καταστεί ακόμη πιο θανατηφόρος, ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος, παρουσίασε διεξοδικά την προσφορά και το έργο των πανεπιστημιακών κλινικών στην νοσηλεία και την αποθεραπεία ασθενών με νόσο Covid 19.

Πηγή: iatropedia.gr/ Γιάννα Σουλάκη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για Ιορδανία: Οι επιθέσεις σε αθώους ανθρώπους και τόπους λατρείας αποτελούν προσβολή για την κοινή μας ανθρωπιά
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και να εξαλείψουμε τον φανατισμό, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο» επισημαίνει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Εκλογικό προσκλητήριο Μητσοτάκη από τα Βριλήσσια: Πολιτικός μονόδρομος η αυτοδυναμία, όχι για τη ΝΔ αλλά για τη χώρα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τις επόμενες κάλπες με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας - «Φανταστείτε να έπρεπε να διαχειριστούμε κρίσεις κάνοντας παζάρια με άλλα κόμματα» - Αιχμές για Τσίπρα και αντιπολίτευση
Κυριάκος Μητσοτάκης, Βριλήσσια 78
Αιχμηρή απάντηση της Νέας Αριστεράς στην Αχτσιόγλου: «Δεν έβρισκε χρήσιμη ούτε την Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνίδρυσε»
Σφοδρά πυρά κατά της πρώην υπουργού Εργασίας, με αφορμή τις δηλώσεις της για τις πολιτικές της επιλογές και τη στήριξή της στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Έφη Αχτσιόγλου 8
O Σπύρος Κουλκουδίνας απαντά στα δημοσιεύματα για την επιδότηση των 200.000 ευρώ: «Όλα έγιναν νόμιμα, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»
Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν γνωστή από το 2019 και ότι η επένδυση προβλεπόταν από το πρόγραμμα
Σπύρος Κουλκουδίνας, ΝΔ 9
Έφη Αχτσιόγλου: Δεν είχα χρησιμότητα στη Βουλή – Η προσωπικότητα του Τσίπρα έχει βαρύνουσα σημασία
Η απόφαση ένταξης στην ΕΛΑΣ, ο καθοριστικός ρόλος του πρώην πρωθυπουργού και οι αιχμές για το ΠΑΣΟΚ - Τι είπε για τις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών
Έφη Αχτσιόγλου