Πολιτική

Σωτήρης Τσιόδρας – κορονοϊός: «Ακούγονται πολλές αντιεπιστημονικές ανοησίες» – Έξαρση σε περιοχές με πολλούς ανεμβολίαστους

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι σε όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για τον κορονοϊό και τα εμβόλια εμφανίστηκε ο Καθηγητής Παθολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Αθήνας και τόνισε πως όσοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία του κορονοϊού συμβάλλουν στην «επικοινωνία του κινδύνου», όπως είπε.

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για μελέτες που μιλούν για θεωρίες για την προέλευση του ιού, για την προέλευσή του από εργαστήρια», σημείωσε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, προς τιμήν του ελληνοαμερικανού Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Yale, Ν. Χρηστάκη. Του επιστήμονα που έχει προβλέψει πως η πανδημία του κορονοϊού θα ταλαιπωρήσει τον πλανήτη, έως το έτος 2024.

Αναφερόμενος στην «επικοινωνία του κινδύνου», όπως την χαρακτήρισε, τόνισε πως είναι πολλοί αυτοί που διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πως γίνεται η σύγκριση των δεδομένων», προσθέτοντας πως χρειάζεται  προσεκτική και αμερόληπτη αξιολόγηση των στοιχείων.

Τσιόδρας: Έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με πολλούς ανεμβολίαστους

Ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσιάζοντας στοιχεία για την πανδημία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) προέβλεψε πως έρχεται έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με πολλούς ανεμβολίαστους πολίτες και υπογράμμισε πως, όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών, ενώ το ίδιο ισχύει και με τους θανάτους.

«Όσο περισσότερο εμβολιασμένος είναι ο πληθυσμός, στο 70% με 75%, τόσο μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας», σημείωσε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως,«όσο περισσότερο διστακτικός είναι κάποιος τόσο περισσότερο θα πρέπει να του δώσεις κίνητρα για να εμβολιαστεί».

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε, ωστόσο, πως η Ελλάδα αντεπεξήλθε σε ικανοποιητικό βαθμό με την πανδημία, καθώς στα πρώτα κύματα, οι πολίτες άκουγαν τους ειδικούς και συμμορφώνονταν με τους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό.

«Είναι άδικο να προσπαθείς να συγκρίνεις χώρες που έχουν διαφορετικά μέτρα και διαφορετική αποδοχή των μέτρων και διαφορετική εφαρμογή των μέτρων», ανέφερε συγκεκριμένα.

Από την πλευρά του ο Καθηγητής κ. Ν Χρηστάκης σημείωσε πως θα ήταν τραγική εξέλιξη να ξεφύγει ο ιός από τα εμβόλια και να καταστεί ακόμη πιο θανατηφόρος, ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος, παρουσίασε διεξοδικά την προσφορά και το έργο των πανεπιστημιακών κλινικών στην νοσηλεία και την αποθεραπεία ασθενών με νόσο Covid 19.

Πηγή: iatropedia.gr/ Γιάννα Σουλάκη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δημόσιο, παιδεία και δικαιοσύνη μπορούν να βοηθηθούν από την τεχνητή νοημοσύνη – Οι δύο κρίσιμες απειλές
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, επισημαίνοντας την ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το 2019 ως καθοριστικό βήμα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση «GenAI Summit» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Θεοδωράκης για την «Ιθάκη»: «Η φράση ”Σταύρο σε πρόλαβε άλλος” για τη συγκυβέρνηση με Καμμένο δεν ειπώθηκε ποτέ»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει ότι βρήκε τότε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Νίκο Παππά έξω από το γραφείο του Τσίπρα, «μεθυσμένους από τη συγκρότηση κυβέρνησης»
Αλέξης Τσίπρας και Σταύρος Θεοδωράκης
Ο Γιάννης Βούρος παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Οι λόγοι της αποχώρησής του
Στην επιστολή του, ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία της δημοτικής παράταξης από το 2019, όταν μία μικρή παρέα φίλων και γειτόνων ίδρυσε την «Πολιτών Πολιτεία»
Γιάννης Βούρος
Le Monde για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: O «ταραχοποιός» της Αριστεράς μιλά για το τραυματικό επεισόδιο του 2015 και ετοιμάζει την επιστροφή του
Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στη μεταστροφή για την οποία επικρίθηκε μετά το δημοψήφισμα, όταν τελικά υπέγραψε ένα τρίτο μνημόνιο με τους πιστωτές, σημειώνει, μεταξύ άλλων, η «Le Monde»
Το βιβλίο «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα 28