Πολιτική

Σουλτς: “Μας παραπλάνησε ο Τσίπρας!” – “Παίζει με τη φωτιά” λέει ευρωπαίος ηγέτης!

Μιλώντας στο στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τόνισε ότι «η πόρτα παραμένει ανοιχτή», δήλωσε πεπεισμένος ότι θα υπάρξει λογική λύση και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα διασωθεί και θα αποφύγει το Grexit.

Ο κ. Σουλτς υποστήριξε ωστόσο ότι αισθάνεται παραπλανημένος από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ εκτίμησε ότι η στάση του οφείλεται περισσότερο στην ιδεολογία και όχι στη λογική.

Έχουμε την ευκαιρία ο ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή να πει “ναι” σε αυτή την πρόταση. Η πόρτα είναι τώρα ανοιχτή και θα είναι και τότε ανοιχτή“, δήλωσε ο κ. Σουλτς και πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων σκέφτεται όπως ο κ. Βαρουφάκης.

Την ίδια ώρα στην ηλεκτρονική έκδοσή της η εφημερίδα Bild, αναφέρει ότι κάποιοι από τους ηγέτες της Ευρωζώνης προσπαθούν να οργανώσουν μια έκτακτη σύνοδο κορυφής, είτε της Ευρωζώνης είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Όλα εξαρτώνται τώρα από την κυρία Μέρκελ”, δηλώνει στην εφημερίδα επικεφαλής κυβέρνησης κεντροευρωπαϊκής χώρας ο οποίος δεν κατονομάζεται, ενώ, μιλώντας για το δημοψήφισμα, κάνει λόγο για “εντελώς τρελή απόφαση, την οποία δεν κατανοούν ούτε οι πλέον φιλικοί προς την Αθήνα ηγέτες”.

Πρέπει τώρα να είμαστε πιο λογικοί από τον Τσίπρα – παίζει στο σπίτι του με τη φωτιά“, υποστήριξε ο ίδιος ηγέτης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 9
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη