Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Σπαρτιάτες: Έπεσαν οι τόνοι μετά το «αντάρτικο» των 9 – «Λύσαμε τις διαφορές», λέει ο Στίγκας

Σπαρτιάτες: Έπεσαν οι τόνοι μετά το «αντάρτικο» των 9 – «Λύσαμε τις διαφορές», λέει ο Στίγκας

Προσωρινή… ανακωχή «σήμανε» στους «Σπαρτιάτες», μετά το αντάρτικο των εννέα βουλευτών του κόμματος να στηρίξουν τον Κωνσταντίνο Φλώρο και την τοποθέτησή του υπέρ τη υποψηφιότητας Κασιδιάρη για το δήμο της Αθήνας.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών», η οποία δεν πραγματοποιήθηκε στην πλήρη σύνθεσή της καθώς πολλοί βουλευτές απουσιάζουν στις περιφέρειές τους, φαίνεται πως μπήκε άνω τελεία στις εσωκομματικές κόντρες. Όποιες νέες εξελίξεις τοποθετούνται προς το τέλος Αυγούστου, όταν η ΚΟ του κόμματος θα συνεδριάσει εκ νέου.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης (03.08.23), η οποία τελικά μετατράπηκε σε συνάντηση για τρεις, ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας έδωσε το στίγμα της προσωρινής ανακωχής, τονίζοντας πως «λύσαμε τις διαφορές». Ο ίδιος είδε σήμερα τον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Δημητροκάλη και τον εκπρόσωπο Τύπου Στάθη Κατσιβάρδα. 

«Δεν έγινε πλήρης σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας, επειδή κάποιοι βουλευτές λείπουν στην επαρχία», δήλωσε ο κ. Στίγκας. «Μιλήσαμε με τους κ.κ. Δημητροκάλη και Κατσιβαρδά, σε φιλικό κλίμα, και πιθανόν λύσαμε όλες τις διαφορές που είχαν ενσκήψει τον τελευταίο καιρό. Πιστεύω ότι θα είναι όλα καλά. Επί της ουσίας δεν έχουμε πολλές διαφορές. Ήταν το θέμα που προκλήθηκε στη Βουλή, όταν έκανα δήλωση για αυτά που είπε ο βουλευτής μου. Δεν ήταν υπερβολική η αντίδρασή μου για τα όσα είπε ο βουλευτής. Τέλος Αυγούστου, πριν από την Ολομέλεια της Βουλής, θα γίνει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και θα συζητήσουμε πως και γιατί έγιναν όλα αυτά. Υπήρχε μία σκέψη για συνέδριο, που δεν είναι, όμως, του παρόντος».

Όταν ο κ. Στίγκας ρωτήθηκε για το εάν ασκεί επιρροή στο κόμμα ο Ηλίας Κασιδιάρης, τόνισε: «Το έχω ξεκαθαρίσει από την αρχή. Είχα πει ότι ήταν το καύσιμο, η κηροζίνη, που μας βοήθησε για να φτάσουμε σε αυτό το ποσοστό που έχουμε αυτή τη στιγμή. Εμείς συνεχίζουμε ως “Σπαρτιάτες”. Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα. Θα βάλουμε και κάποια πράγματα στη σωστή θέση, έτσι ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε κοινοβουλευτικό έργο και ισχυρή αντιπολίτευση».

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» ανέφερε ακόμα, ότι το κόμμα πρέπει να έχει λίγο περισσότερο συνοχή σε όλα τα θέματα, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Θα δείτε διαφορετικούς “Σπαρτιάτες” στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο».

Από την πλευρά του, ο Χάρης Κατσιβαρδάς δήλωσε: «Το μήνυμα είναι ότι θα ληφθούν και θα αναγγελθούν αποφάσεις, λίγο πριν από την έναρξη της Ολομέλειας της Βουλής. Σήμερα, εγώ, ως εκπρόσωπος Τύπου μαζί με τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κάναμε μια συζήτηση με τον πρόεδρο σε ομαλό κλίμα. Ανταλλάξαμε προτάσεις, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Προς στιγμή, όλα κυλούν ομαλά».

Σε κάθε περίπτωση, τα όποια ζητήματα υπάρχουν, παρότι και οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι ομαλοποιήθηκε το κλίμα στο εσωτερικό των Σπαρτιατών , θα λυθούν στην συνεδρίαση της ΚΟ που θα γίνει στο τέλος Αυγούστου.


 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις