Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σπαρτιάτες: Ο Βασίλης Στίγκας αντιμέτωπος με τους «9» του Κασιδιάρη – Οι διαγραφές και η εικόνα διάλυσης

Σπαρτιάτες: Ο Βασίλης Στίγκας αντιμέτωπος με τους «9» του Κασιδιάρη – Οι διαγραφές και η εικόνα διάλυσης
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βαρύ είναι το κλίμα στους Σπαρτιάτες που παρουσιάζουν εικόνα… απόλυτης διάλυσης, με το κόμμα να έχει χωριστεί σε δύο “στρατόπεδα”: στο ένα βρίσκονται οι “9” του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ σε αυτό του προέδρου Βασίλη Στίγκα, φέρονται να είναι μόλις δύο. 

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, με επιστολή του διέγραψε τους βουλευτές Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη, οι οποίοι απάντησαν με απειλές και μάλιστα τον χαρακτήρισαν “πραξικοπηματία”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, οι λόγοι που ο Βασίλης Στίγκας προχώρησε στη διαγραφή αυτών των τριών προσώπων ήταν οι εξής: 

Ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς ήταν δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος τον επισκέφτηκε στις 7 Απριλίου στις φυλακές ενώ την επόμενη μέρα ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε τη ρύθμιση που θα έφερνε το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ο Ιωάννης Κόντης, πριν μπει το μπλόκο, ήταν υποψήφιος με τους «Έλληνες» στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο Ιωάννης Δημητροκάλλης ήταν μέλος της «Ελληνική Αυγής» που κατέβαινε στις αυτοδιοικητές εκλογές.

Ο Βασίλης Στίγκας μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο διεμήνυσε πως “δεν εκβιάζομαι, δεν χειραγωγούμαι”, υποστήριξε ότι εξωκοινοβουλευτικοί παράγοντες ευθύνονται για τον αναβρασμό στο εσωτερικό των Σπαρτιατών και πως “όλα γίνονται για τα λεφτά”. 

Κληθείς να σχολιάσει τις παλαιότερες δηλώσεις του για τον Ηλία Κασιδιάρη και τη συμβολή του στην ανάδειξη των Σπαρτιατώ, ο Βασίλης Στίγκας είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 πως “ήταν κηροζίνη, αλλά καμιά φορά η κηροζίνη μπορεί να σε κάψει“.

Πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου αναφέρουν πως η πλευρά του Ηλία Κασιδιάρη προορίζει για την νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα σχηματιστεί, μετά την αποχώρηση των βουλευτών από τους «Σπαρτιάτες» του Στίγκα, για τις θέσεις του Προέδρου και Αντιπροέδρου τους Κατσιβαρδά και Κόντη.

Τα «στρατόπεδα» των Σπαρτιατών

Οι βουλευτές που φέρονται να είναι στην επιρροή Κασιδιάρη είναι:

-Διονύσιος Βαλτογιάννης (κουμπάρος με τον Ηλία Μπαρούση, ο οποίος ήταν βουλευτής της Χρυσής Αυγής)

-Αθανάσιος Χαλκιάς (ήταν από τους πρώτους που ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής τον Ηλία Κασιδιάρη)

-Πέτρος Δημητριάδης

-Ιωάννης Δημητροκάλλης

-Ιωάννης Κόντης

-Γεώργιος Μανούσος (ήταν στους «Έλληνες» του Κασιδιάρη)

-Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

-Αλέξανδρος Ζερβέας (ήταν και αυτός στους «Έλληνες»)

-Κωνσταντίνος Φλώρος (ο βουλευτής που είπε πρώτος πως στηρίζουν τον Ηλία Κασιδιάρη για τις αυτοδιοίκητές.)

Τον Βασίλη Στίγκα υποστηρίζουν οι:

-Γεώργιος Ασπιώτης

-Μιχαήλ Γαυγιωτάκης

Tι είπαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης για τις εξελίξεις στους “Σπαρτιάτες”

“Μέχρι στιγμής μετά το εκλογικό αποτέλεσμα γνωρίζαμε ότι πρακτικά στη Βουλή υπάρχει ένα κόμμα χωρίς αρχηγό, αλλά σήμερα διαπιστώσαμε ότι υπάρχει και αρχηγός χωρίς κόμμα”, είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τις φωτιές και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, είπε πως “αυτά τα πολύ σοβαρά τα οποία ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο των Σπαρτιατών δεν θα πρέπει να περάσουν ασχολίαστα και προφανώς θα πρέπει να υπάρξουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις για όλα όσα ακούστηκαν” από τον πρόεδρο των Σπαρτιατώ,ν Βασίλη Στίγκα, για πρακτικές Greek mafia ή Δον Κορλεόνε.

“Το ΠΑΣΟΚ αταλάντευτα εδώ και χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει σε πρωτοβουλίες για να μπει ανάχωμα απέναντι στο φαινόμενο του νεοναζισμού. Χωρίς “ναι μεν, αλλά”. Χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες”, τόνισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, και πρόσθεσε πως “γι’ αυτό αναλάβαμε την πρωτοβουλία και φέραμε πρόταση νόμου για τον αποκλεισμό συνδυασμών στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, των οποίων ο υποψήφιος δήμαρχος ή περιφερειάρχης ή ο πραγματικός επικεφαλής έχει καταδικασθεί για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης” αλλά “με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μια πρωτοβουλία που έπρεπε να μας ενώνει όλους, το σύνολο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, δεν δημιουργεί αυτές τις συνθήκες. Και μάλιστα με προσχηματικά επιχειρήματα. Γιατί αυτή η άρνηση;”.

Σημείωσε ότι “πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι υπάρχουν πράγματα που μας ενώνουν” και ζήτησε “ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη δημοκρατία, τους θεσμούς και το κράτος δικαίου. Έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε στον Κασιδιάρη να είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο της Αθήνας”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις