Πολιτική

Σπαρτιάτες: Πού πήρε τα μεγαλύτερα ποσοστά το ακροδεξιό κόμμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με καταμετρημένο το 99,61%, οι Σπαρτιάτες μπαίνουν στη Βουλή ως πέμπτο κόμμα μετά τις χτεσινές (25.06.2023) εκλογές, συγκεντρώνοντας 4,64%. Εκλέγονται 12 βουλευτές τους, όλοι άνδρες.

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, οι Σπαρτιάτες ξεπέρασαν το 5% σε 24 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Όσον αφορά στις κορυφαίες επιδόσεις τους, οι Σπαρτιάτες πήραν 7,56% στη Β’ εκλογική περιφέρεια της Δυτικής Αττικής, ενώ υψηλά ποσοστά πήραν στη Λακωνία (7,36%), τη Δράμα (5,99%), τη Μεσσηνία (5,92%) και την Ημαθία (5,80%).

Ακολουθούν τα Δωδεκάνησα (5,66%), η Β’ Πειραιώς (5,58%), Κορινθία (5,58%), Χαλκιδική (5,53%) και Κιλκίς (5,46%).

Το 5% ξεπέρασαν και στις εκλογικές περιφέρειες: Δωδεκανήσου, Β΄ Πειραιά, Κορινθία, Χαλκιδική, Κιλκίς, Έβρου, Πιερίας, Καβάλας, Βοιωτίας, Κέρκυρας, Ευβοίας, Αργολίδας, Β’ Θεσσαλονίκης, Ζακύνθου, Φθιώτιδας, Σερρών, Λάρισας, Πέλλας και Αιτωλοακαρνανίας.

Το εν λόγω κόμμα, τ’ οποίο στήριξε μέσα από τη φυλακή ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης, έχει συγκεντρώσει 241.631 ψήφους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα «καρφιά» προς Σαμαρά και Καραμανλή, το timing της συνέντευξης και το ξεκάθαρο «δεν παραιτούμαι»
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ανοιχτά τον Αντώνη Σαμαρά στην κρίση των Νεοδημοκρατών, σε σχέση με τα σχέδια του για την ίδρυση κόμματος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 15
Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027 – Δε μπορώ να διανοηθώ ότι ο Σαμαράς θα κάνει κόμμα για να ζημιώσει την παράταξη
«Εσάς αν σας πάρουν 3 φορές το δίπλωμα μπορείτε να οδηγήσετε; Στον κύριο Τσίπρα οι Έλληνες πήραν 3 φορές το δίπλωμα» - «Αν ο κύριος Σαμαράς πιστεύει αυτά που λέει για την εξωτερική πολιτική, δεν υπάρχει περιθώριο να γεφυρωθεί το χάσμα» - «Δέχομαι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές»
Κυριάκος Μητσοτάκης
436