Πολιτική

Σπίρτζης: Αν δεν κλείσει τα κανάλια η Digea θα το κάνει η Πολιτεία

Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της δημοπράτησης των 4 τηλεοπτικών αδειών.

Ο κ. Σπίρτζης μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και είπε ότι σε περίπτωση που η Digea δεν εφαρμόσει τον νόμο, σε σχέση με τους σταθμούς που δεν πήραν άδεια, έχουν υποχρέωση να παρέμβουν τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας.

Με άλλα λόγια, είπε ότι αν δεν διακόψει το σήμα των σταθμών η Digea, τότε αυτό θα γίνει από το κράτος. Είπε ακόμα, ότι όσοι εργαζόμενοι απο τα κανάλια μένουν χωρίς δουλειά θα απορροφηθούν απο τους σταθμούς που πήραν άδεια, νέους και παλιούς, γιατί τώρα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως ο κ. Σπίρτζης δεν εξήγησε πως την ώρα που δυο από τους υπερθεματιστές έχουν ήδη τηλεοπτικούς σταθμούς θα κάνουν προσλήψεις εργαζομένων από τα κανάλια που θα κλείσουν ενώ έχουν καλυμμένες όλες τις θέσεις εργασίας τους…

Κατά τα λοιπά ο υπουργός Υποδομών είπε ότι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν μια επιτυχία για τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και προσωπικά για τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά και πρόσθεσε: «Ούτε και εμείς πιστεύαμε ότι από τον διαγωνισμό θα συγκεντρωνόταν ένα τέτοιο μεγάλο ποσό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 33
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 6
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 219